מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצותשרית16/01/2011
אני צריכה המלצות ללימודי פדיקטר באיזור המרכז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות - תגובה
אילנה כסיף20/01/2011צרי קשר בטלפונים הרשומים בפתיח ונשמח לעמוד לשרותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על ביה"ס טוב ללימודי פדיקורשרית16/01/2011
האם מישהי יכולה להמליץ על ביה"ס טוב ללמוד פדיקור רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על ביה"ס טוב ללימודי פדיקור - תגובה
אילנה כסיף16/01/2011אנא כתבי לי מאיזה אזור את ואוכל להיות יותר ספציפית. בינתיים את יכולה לגלוש לאתר של נייל סוטודיו ברשת ולמוא את הסניף הקורב אליך וללכת להתרשם. את מוזמנת גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרינת לאילנה ולנטלירינת צדוק11/01/2011
תודה לכם בעד תגובתכם ותמיכתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באהבה רבה! בשביל זה אנחנו פה.
אילנה כסיף13/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע לא מובן מרינת צדוקרינת צדוק06/01/2011
ושוב שאלה נוספת למדריכות המוסמכות. הגיע אלי מטופל עם כאבים נוראים בכף הרגל.(Kא יכולתי לצלם כי לא היו רואים כלום). אי אפשר היה בכלל לנגוע לו במקום הכואב. בכף רגל ימין מתחת לאצבע הקטנה ביותר בצד שמאל בחלק העליון כמובן. עור חלק,ורך. ללא סימנים מיוחדים. והוא רוצה שאני אטפל באיזור הזה. אין שם שום עור שום יבלת.אז קצת עבדתי עם סקלפל וזהו לדעתי. אך טען שבעבר הוציאו לו משם כמו חוטים ארוכים לבנים. נכון היה שם איזה 2-3 נקודות לבנבנות בגודל של ראש סיכה אולי.שקופות שרק אם מתאמצים רואים זאת. אבל זה קרוב מאוד לרקמה הרכה. שלא מתפקידי לפתוח וכמובן שירד דם מאיזור כזה. לפי דעתכן המלומדת? יש הגיוני שתיאור כזה יש שורש לנקודות הלבנות האלה שבקושי נראות. ועוד על מרקם של עור חלק. למחרת סיפר לי המטופל שהוא הלך לכירורג והוא הוציא לו כמו חוטים מהמקום. שאלתי אותו אם ירד דם. אמר לי שירד הרבה דם. זה משהוא שאני לא רציתי לעשות מכיוון שכוא סוכרתי ברמות. מה דעתכן על סוגית הנקודות הלבנות המוזרות האלה? תודה שוב ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע לא מובן מרינת צדוק - תגובה
נטלי מובר06/01/2011רינת,
קשה מאוד להסיק מסקנות ללא תמונה.
להבא במקרה כזה הטיפול הטוב ביותר הוא אכן רופא.
שיהיה ערב נפלא :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע לא מובן מרינת צדוק - תגובה
אילנה כסיף09/01/2011כל הכבוד לך. נהגת במקצועיות ותוך הפעלת שיקול דעת נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קאלוס מרינת צדוקרינת צדוק06/01/2011
למדריכות הנהדרות. קרה לי שלאחר שהשתמשתי בקאלוס ללקוח ממסויים. החומר שלא כצפוי הגיב קצת באגרסביות לכף הרגל המטופל. כלומר גרם לו לחשיפה נקודתית יתרה של העור.זה מאוד שרף לו הרבה ימים. איזה משחה/תרופה ניתן למרוח כאשר קורה דבר כזה ולמנוע מהפצע להתרחב. ההחלמה ארוכה מאד מסתבר. יש לציין כי נהגתי לפי כל הכללים. פשוט בנקודה מסויימת היה לו שם עוד רגיש שלא זיהיתי אותו. תודה לכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קאלוס מרינת צדוק - תגובה
נטלי מובר06/01/2011היי רינת,
במידה ואכן פעלת לפי כל הנהלים של הקאלוס, ואולי באמת פיספסת סדק או פצע פתוח במקום.(לכן יש להיזהר מאוד ולהיות קשובים ללקוח, במידה ומתלונן- מיד להסיר!)
הדבר הטוב ביותר שניתן להמליץ ללקוח הוא לפנות לרופא העור על מנת שיבדוק את עומק החשיפה.
אין אנו רופאות שיכולות להמליץ טיפול תרופתי.
הדבר היחיד הוא קרם הרגעה.
בהצלחה
ןבזהירות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי משייף חשמלי לציפורנייםמיקי05/01/2011
יש מטפלות שמשתמשות בו ויש כאלה שלא
רציתי לדעת למה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי משייף חשמלי לציפורניים - תגובה
נטלי מובר05/01/2011שלום מיקי.
אני אישית ממליצה כן להשתמש במכשיר חשמלי בטיפולי פדיקור.
ניתן להשתמש בו בשיוף של עור יבש ויבלות (עם ראש חד פעמי גס)
ניתן גם לשייף ציפורן עבה וציפורן עם פטרת במכשיר חשמלי.
כמובן שצריך לדעת לעבוד עם מכשיר חשמלי.
אם אינך יודעת להשתמש במכשיר חשמלי כדאי שתעברי השתלמות כדי לא לגרום נזק לעור וצפורניים.
את ההשתלמות ניתן לעשות בסניף נייל סטודיו הקרוב לביתך.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן חודרניתדנה30/12/2010
היי אילנה/ נטלי,
רציתי לדעת האם כשאני מטפטפת טיפות קיור באזור החודרנית אני צריכה לעטוף את הרגל עם גזה וניילון נצמד ואז לחכות 10 דקות או שאין צורך אלא רק לטפטף?
ועוד שאלה אם יש לי לטפל גם בחודרנית וגם בעור יבש האם כדאי קודם לשים קאלוס, אחר כך לשים טיפות באזור החודרנית, להמשיך לטפל בשאר הציפורניים, להוריד את הקאלוס ואז לחזור לחודרנית? במחברת כתוב לי שיש להוציא חודרנית רק בסוף לפני מריחת הלק, זה נכון?
תודה לכן,אתן מדהימות
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן חודרנית - תגובה
נטלי מובר30/12/2010היי דנה,
לגבי שאלתך בנושא הקיור - לא חובה לחבוש את הציפורן 10 דק' ניתן לטפטף לתוך תעלת הציפורן לפני תהליך עבודה בציפורניים
לאחר הנחת הקאלוס על האיזורים היבשים את יכולה לעבוד על הציפורניים וכשסיימת עבודתך עם הציפורניים תחזרי לעבוד על עור כף הרגל וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קאלוסדנה28/12/2010
היי נטלי,
רציתי לשאול ברגע שמשתמשים במטלית לחה לניגוב הקאלוס של בי נטורל אז זה לא מנטרל את החומר?אחכ המשייף מוריד אותו הדבר כמו שאני מנגבת ביבש?
ועל מנת להשתמש במים חמימים ריחניים מה את ממליצה להוסיף? את מתכוונת לשמן אקליפטוס וכד'?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קאלוס - תגובה
נטלי מובר30/12/2010היי דנה,
לאחר ניגוב הקאלוס במטלית לחה או יבשה(שזה אותו הדבר- לא משנה) מתחילים את שיוף כף הרגל ברשפל, בסוף השיופים חובה לשטוף את כף הרגל על מנת להפסיק את פעולת הקאלוס והמשך טיפול כרגיל...
למיים ניתן להוסיף מלחים ריחניים סבון ושמנים כל אחת ומה שהיא אוהבת :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהשך לתשובה של נטלי לגבי הקאלוסדנה25/12/2010
היי,
קראתי את התשובה של נטלי ויש לי שתי שאלות:
1. אני מנגבת את הקאלוס של בי נטורל עם מטלית חד פעמית אבל לא לחה אלא יבשה, זה בסדר?
2. קראתי שנטלי כתבה שאפשר להוריד את הקאלוס של בי נטורל עם שיוף במכונה ולא עם שיוף ידני כמו שרגיל לעשות . האם מכונת השיוף בלי שיוף ידני מורידה את כל הקאלוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהשך לתשובה של נטלי לגבי הקאלוס - תגובה
נטלי מובר26/12/2010היי דנה,
את הקאלוס ניתן לנגב גם במטלית יבשה.
במידה ואת משתמשת במטלית לחה, לאחר מכן לנגב וליבש.
המטלית הלחה היא רק למטרת התחושה הנעימה (מטלית שמכניסים למים חמים ריחניים).
ניתן להשתמש במכונה בלבד, אך העדיפות היא קודם כל ברשפל בתנועה לכיוון אחד, ולאחר מכן מכונה לאזורים שקשה להגיע עם הרשפל.
הרשפל מכסה שטח גדול יותר של כף הרגל.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה26/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שימוש במכונת שיוףחגית22/12/2010
שלום אילנה,
רציתי לדעת בחורה שסובלת מעור מעוד קשה בכף הרגל, וסכין לא מספיק מסיר את העור, האם לבצע תהליך של מריחת קאלוס המתנה עד להורדה, עם המכונת שיוף בלי להוריד את החומר של הקאלוס, לייבש ואח"כ עם הסכין? אשמח לפירוט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי שימוש במכונת שיוף - תגובה
נטלי מובר23/12/2010היי חגית, בוקר טוב.
תהליך העבודה עם הקאלוס מתבצע בשלבים הללו:
*במידה ויש עור קשה ועבה מאוד, ניתן להוריד שכבה דקה וקלילה של העור ע"י סכין.
*לאחר מכן את מורחת את הקאלוס ועוטפת ל5 דקות.(מורחים על אזורים נגועים בלבד- לא על עור בריא!!)
בתום 5 דקות את מורידה עם מטלית לחה טוב, טוב את החומר ומשייפת עם רשפל או עם מכונה לכיוון אחד את האזור הנגוע.
*שטיפה טובה של הרגל במים.
* המשך טיפול הפדיקןר הרגיל.... (פילינג, מסכה- במידה ואין פטרת, קרם עיסוי...)
בהצחלה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
חגית24/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזקרונית22/12/2010
בוקר טוב לכולן,
האם ניתן למרוח מחזק על מחזק שמרחתי לפני מס' ימים?
או לנקות כל כמה ימים ולמרוח שוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזק - תגובה
נטלי מובר23/12/2010בוקר טוב רונית,
יש להסיר כל יום את השכבה הקודמת ולמרוח שכבה דקה חדשה, במשך השבועיים הראשונים של הטיפול.
במהלך השבועיים ההלו יש להימנע משימוש בלק רגיל על המחזק.
בשבוע השלישי והרביעי יש לימרוח שכבה אחת כל יומיים ולהסיר את השכבה הקודמת.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
רונית23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדנארחלי19/12/2010
אילנה אשמח לדעת מתי יש אצלך סדנאות בנושא פדיקור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדנא - תגובה
אילנה כסיף21/12/201021/2/2011 בשעה 10:00 או בשעה 17:00 יש סדנה של פדיקור ללא סכנים. יש להרשם בטלפון
036787949
להתראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לציפורנייםלי06/12/2010
מקווה שזה המקום , מעולם לא עשיתי בנייה , ולא הדבקתי ציפורניים , אני מאריכה אותן ומטפחת אותן לבד והן ממש נראות כמו בנייה , ארוכות מאוד .
לפעמים בגלל שהן כל כך ארוכות הן נשברות , אז אני גוזרת ומאריכה מחדש .
עכשיו , נשברו לי שתי ציפורניים , אבל ממש ממש ממש עמוק . ממש עמוק
אני לא יודעת מה לעשות , לגזור עם קוצץ זה בלתי אפשרי , כנ"ל עם מספריים , והמשייף בקושי מגיע , יש לכן אולי עזרה מה לעשות ? אני גוזרת הכי עמוק שאפשר להגיע לנקודת השבר , אבל ללא הצלחה ... זה דיי מפחיד אותי כל העניין ...
ועוד שאלה , האם יש משהו איזשהו חומר או משהו שגורם לציפורניים לצמוח מהר יותר ?
מקווה שתוכלו לעזור לי , תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לציפורניים - תגובה
אילנה כסיף06/12/2010אני מצטערת לקרוא שנשבר. לא נעים. ועוד כל כלך עמוק. אבל לצערי, אין לי בשורות. צריך לחכות בסבלנות שיצמח ורק אז לשייף. אני גם משערת שכואב.
מכיוון שהציפורניים שלך חזקות ואת מצליחה להאריך יפה אינך זקקה למחזק ציפורניים אם כי זה תמיד טוב. יש מחזק ציפורניים מסדרת נייל אנבי של OPI שתפקידו הוא המשך טיפול או אם תרצי טיפוח הוא נקרא MAINTENANCE. מומלץ בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת עורדנה03/12/2010
היי אילנה,
רציתי לדעת האם פטרת עור יכולה להראות גם כעור יבש?
היה לי מקרה של לקוחה שהיה לה עור יבש והקאלוס לא הסיר את העור היבש,זה היה הזוי כי כל הזמן אני עובדת עם קאלוס והוא מסיר את העור בצורה מדהימה.יכול להיות שזאת הייתה פטרת עור? במרכז הרגל לא נגעתי משום שזיהיתי שמדובר בפטרת עור העור היה מכוסה בנקודות אדומות מעין פריחה, אבל בשאר הרגל היה עור שלא ירד.מה עושים במקרה כזה?
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת עור - תגובה
אילנה כסיף06/12/2010שולחים לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה, תודה. זה מה שעשיתי
דנה07/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קאלוסדנה23/11/2010
היי אילנה,
יש לי בעיה כשאני עושה את כל התהליך של הקאלוס ברגל אחת (הנחת קאלוס, טיפול בציפורניים בנתיים, הסרת הקאלוס ע"י שיוף ידני ושיוף עם דיסקית)אז הרגל השניה בנתיים במים ואז כשאני מוציאה רואים שהיא הושרתו יותר זמן, זה נהיה כאלו רגל עם קמטוטים במיוחד באזור הציפורניים, מה לעשות?
למדתי ברעננה ושם שמנו את הקאלוס בשני הרגליים ואז טיפלנו בציפורניים ואני לא הסתדרתי עם זה כי הקאלוס מוקצב בזמן, בגלל זה בחרתי לעשות רגל רגל.
תודה,
דנה
למרות שהייתה לי מורה מקסימה, אני ממש מתבאסת שלא למדתי אצלך את הקורס, חבל שלא הכרתי אותך לפני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קאלוס - תגובה
אילנה כסיף23/11/2010שלום דנה,
שיטפי רגלים והוציאי את שתיהן מהמים. אין צורך בהשריה ארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)