שחלות פוליציסטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות
    גלית
    17/09/2009

יוסי שלום רב
    אני ובן זוגי מנסים להרות מספר חודשים. מהשאלות שאני רואה בפורום, אני מבינה שאתה יכול לחוות דעתך בנוגע לפרופיל ההורמונלי-אשמח אם תאיר את עיניי לגבי תוצאותיו. ביצעתי את הבדיקה ביום השלישי לווסת-
    LH- 6.6 IU/I
    FSH- 9.2 IU/I

PROGESTRONE- 2.5 NMOL/L
    TESTESTORONE- 2.1 NMOL/L
    DHEA-S-4.34 MICMOL/L

כמו כן ביצעתי בידקת פרוגסטרון ביום ה-17 למחזור -22.3 nmol/l
    אודה לך מאוד על המידע
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות

יוסי פתאל
    18/09/2009

שלום לך,
    הפרופיל ההורמונלי ניראה סביר (תלוי בגילך). בד"כ בשחלות פוליציסטיות היחס LH ל FSH גדול מ 2 , אצלך לא כך. ה FSH מעט גבוה, אך עדיין נחשב תקין תלוי בגילך. הפרוגסטרון ביום ה 17 מצביע שהיה לך ביוץ. האם קבעו שיש לך שחלות פוליציסטיות ע"פ האולטרה סאונד (מעל 10 זקיקים קטנים בשחלה) ? האם המחזור שלך סדיר ?
    שנה טובה ופוריה
    יוסי פתאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עוד מידע

גלית
    19/09/2009

יוסי שלום
    תודה על התשובה המהירה
    רופא נשים שבדק אותי טוען שהמבנה הוא של שחלה פוליציסטית אולם לא "קלאסית".. המחזור שלי מגיע בין 36-40 בדר"כ. אבל מושפע מאוד ממצבי רוח, במידה ואני במתח או לחץ ברור לי שהוא יאחר אף יותר.
    שכחתי לציין שאני בת 30. יש לי כמה איפיונים של שחלות פוליצטיות אך ברמה נמוכה יחסית: יש לי שיער מיותר באיזור הסנטר ופיאות הפנים, אני אכן נוטה להשמין בבטן אך אני ממש לא שמנה (1.58 ומשקל 48-50).
    הייתי מעדיפה לאזן את עצמי ע"י אחת השיטות של הרפואה הסינית מאשר הטיפול הקונבנציונלי שזה הכייון שאני כרגע נמצאת בו.
    האם להערכתך לטיפול בפוריות נאמר ע"י דיקור ישנו הכרח למומחה בתחום או שניתן לטפל ע"י כל מדקר אחר לצורך העניין?
    תודה ושנה טובה ופורייה..
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות

יוסי פתאל
    20/09/2009

גלית שלום,
    הכן, ע"פ הנתונים הנוספים שמסרת יש לך PCO בדרגת חומרה נמוכה. טיפול נכון, ע"י מומחה לפוריות, בדיקור סיני יכול להסדיר לך את המחזור והכוונה למחזור שהוא פחות מ 35 יום. מחזור מעל 35 יום נחשב למחזור לא תקין.
    המון הצלחה ובס"ד תלדי השנה ילד מקסים
    שנה טובה ופורייה
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , שאלה אחרונה ודי..

גלית
    20/09/2009

יוסי שלום
    אני מעריכה מאוד את תגובותייך המהירות והאמפטתיות!

אני מעוניינת להתחיל בהקדם בטיפול ע"י מטפל סיני מומחה. כמובן שהייתי מעדיפה לטפל אצלך לאור ההמלצות הרבות שאני קוראת באינטרנט, אולם אני מעריכה שהטיפול אינו חד פעמי אלא מתמשך ואנו מתגוררים בצפון הארץ (קרוב לנצרת). מה היית ממליץ במצב זה?

כמו כן בהסתמך על הנתונים שיש ביידך עד כה, האם להערכתך אוכל להרות גם ללא טיפול קונבנציונלי בכדורים (כרגע המלצת הרופא הנה לשלב איקוקלומין ומטמורפין+פרוגינובה), אלא באמצעות הרפואה הסינית בלבד?

תודה רבה ושנה מאושרת שתהייה לך
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור סיני והורמונים

יוסי פתאל
    21/09/2009

גלית שלום,
    יש לקחת בחשבון שאיקקלומין מייבש את הרירית ואם יש לך נטייה לרירית דקה , לא מומלץ. מניסיוני טיפול בדיקור סיני לבד יכול להסדיר את המחזור ולעזור לך להרות.
    את מוזמנת לשאול, הענה לך בשמחה
    גמר חתימה טובה
    יוסי פתאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה