מידע רפואי
פורומים
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- ברית מילה
- פיברומיאלגיה
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- עיסוי, כאבי גב
- סרטן (אונקולוגיה)
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- פרידות, גירושין, בגידות
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- הסרת משקפיים בלייזר
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- כמוסות צמח ליקוריץעדנה13/06/2022
שלום. בת 82 הפרעות בקצב הלב, אוסטוארטריטיס ,נפיחות עוות אצבעות ידיי כאבים בברכיים שברח הסחוס.... וכו. קראתי שכמוסות ליקוריץ עוזרות להוריד סוכר וגם לדלקות פרקים. האם נכון? האם לי יכול להיגרם נזק מתוסף זה לאור מה שציינתי? תודה עדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שמרי אורז אדום להורדת כולסטרולנילי21/05/2022
במהלך 15 השנים האחרונות בשל תזונה נכונה רמת הקולסטרול הרע שלי תמיד היה מתחת ל160 הקולסטרול הטוב וגליצרינים בדם בערכים טובים.
לאחר שלפני חצי שנה עלה הקולסטרול הרע ל 180 ואז לקחתי שמרי אורז אדום במשך חודשיים + פעילות גופנית . הקולסטרול ירד ל160. שאלתי היא האם שמרי אורז אדום ניתן לקחת בדרך המשכית לתחזוקה שוטפת (כמו שלוקחת אומגה 3) כל הזמן מעתה ואילך או עד לערך ירידה מסוים ואז להפסיק?? אודה לתשובה במייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לגבי שמן במתכונים ברשת?haim24/04/2022
בוקר טוב ברצוני לשאול לגבי כמויות שמן כאלו ואחרות שבמתכונים ברשת אם אקפיד על שימוש בשמן זית איכותי בכבישה קרה שהוא מותאם גם לעוגות שבהן אני משתמש בשמן זית של יד מרדכי דרגה 2 וגם אקפיד על טמפרטורה שנעה על בין 180-190 מעלות כדי להמנע מחמצון האם אוכל לשים כל כמות שיש במתכון שיש ברשת או שגם לזה יש הגבלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיפול בקרטוזיס-פילאריס בשילוב תוך של IPLו-Rfאיריס לוי30/03/2022
איריס לוי - כקוסמטיקאית פרא-רפואית העוסקת מעל 20 שנים רק בטיפול בבעיות עור- לצערי, לא ניתן לטפל בקרטוזיס-פילאריס בזרועות במריחת תכשירים.
קרטוזיס-פילאריס מתבטאת בפצעונים קטנטנים, לעתים עם ראש קטן לבן, עור מחוספס ולא נעים למגע, חררה, עור ברווז אדמומיות לא רק בזרועות, גם באזור הפנים בגיל ההתבגרות, על הישבן עם נטייה להתפשט לאזור הירכיים האחוריות. אפילו על הגב והבטן..
ההסתמנות הקלינית של התופעה נגרמת בעקבות הצטברות של חלבון שנקרא קרטין .
ההצטברות של הקרטין גורמת לחסימה של זקיקי השערות וכך נוצרת מעין גבעה קטנה במוצא של זקיק השערה. לעתים השערה נשארת כלואה בתוך הזקיק מתחת לחסימה ובמקרים אחרים היא בולטת ומזדקרת מחוץ לחסימה.
וזו הסיבה העיקרית שמריחות עם קרמים למיניהם, לא חודרים פנימה, כי נקבוביות העור סתומות מהקרטין.
מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ולשפר באחוזים ניכרים את מצב הפצעונים החספוס והאדמומיות המתלווה ל"קרטוזיס פילאריס" , בבני נוער בגיל ההתבגרות ובמבוגרים.
הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעונים, החליק את העור פתר את בעיית האדמומיות, מנע צלקות וכתמים לאורך זמן.
הטיפול בשני סוגי אנרגיה המאפשר למקסם ולשפר תוצאות בצורה משמעותית – טכנולוגיית IPL -קרן אור בשילוב עם אנרגיית גלי רדיו . RF (Radio Frequency השילוב בין שתי אנרגיות, מבוסס על חימום מקדים של אזור המטרה ע"י האור ויצירת אזור מוליך יותר עבור אנרגיית RF. כך מושגת טמפרטורה גבוהה יותר באזור המטרה ומתקבלות תוצאות טובות יותר, משימוש בקרן אור אחת הנפוצה בתחום עם הטיפול "באור-כחול" בלבד.
בטווח הארוך יתכנו התפרצויות ברמות שונות ויתכן ויהיה צורך לחזור על הטיפול – ניתן למנוע זאת על ידי טיפול משמר בבית ובמכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - si ni san- האם מומלץ?נועה16/03/2022
היי, בת 32, שוקלת 65
מטופלת באומפרדקס 10 mg באופן קבוע בשל רפלוקס כרוני. כאשר אוכלת כמויות גדולות מהרגיל חשה כבדות בבטן, עליית אויר כרונית, לעתים עולה גם חומצה.
לאחרונה חשה כבדות ועליית אויר באופן יומיומי ואף כבדות על אף אכילת כמות לא גדולה. קראתי על התוסף si ni san שמסייע לבעיה מסוג זה. ראיתי שזה גם מסייע לבעיה אחרת שיש לי -ידיים ורגליים סגולות ותחושת קור בקצוות לעומת מרכז הגוף.
האם ניתן להשתמש בתכשיר הזה ללא ייעוץ מעמיק? במידה ולא
האם לדעתך ימליצו לי עליו במידה ואפנה לייעוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם מותר לבעלי תת בלוטת התריס לאכול פטריות (טריות)?דינה12/03/2022
האם מותר לבעלי תת בלוטת התריס לאכול פטריות (טריות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סימני פצעים מכות וחבלות שלא עוברים.סהר05/03/2022
לאחרונה אני שם לב שסימנים של פצעים ומכות/חבלות לא מחלים לי.
סימנים של אקנה או מכה שקיבלתי וניהיה לי פצע, לא נעלם גם אחרי חודשיים ושלשה חודשים, ועדיין נשאר סימן כאילו שהוא לא מתכוון להיעלם.
השאלה שלי, למה זה לא מחלים, למה לוקח כל כך הרבה זמן.
זה לא היה לי ככה פעם.
האם יש אצלי חוסר באיזה ויטמין או מינרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - התקררות בזמן מחזור בגיל 46ש18/01/2022
בחצי שנה האחרונה, שמתי לב שבכל פעם שאני מקבלת מחזור (גיל 46), אני משום מה גם מתקררת: נזלת, כאב גרון, שיעול אסמטי. בתחילה לא שמתי לב לקורולציה, אך בחצי השנה האחרונה שמתי לב שזה קורה בכל קבלת מחזור. שאלתי היא כיצד תוכלו לסייע בנושא, מבחינת חיזוק הגוף. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שילוב בין תוספיםאוריין14/01/2022
שלום יש לי שאלה בבקשה.
אני יכול לקחת את הצמחים-הפריקום(רמוטיב) ,אשווגנדה ,וזעפרן.
אני יכול לקחת בנוסף htp5.
באופן קבוע לוקח גם קומפלקס ויטמיני b ואומגה 3.
עד כמה הטיפול הזה יכול לסייע לי במצב של דכאון?,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מה קורה במקרה של עודף מגנזיום בדםלינוי21/12/2021
הבנתי שמחקרים הראו שמגנזיום יכול לעזור במקרים של פעימות מוקדמות ..... אבל מה קורה במקרה של עודף מגנזיום בדם? זה חכול לגרום להחמרה? הבנתי שבדיקות הדם של קופות החולים לא רלוונטיות לבדיקת המגנזיום כי הן בודקות רק את התאים מבחוץ ולא לעומק.. יש דרך אחרת לדעת? הפעימות מוקדמות מפחידות כאשר הן קורות.. 😔
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שרף אלת המסטיק - Pistacia Lenticusאלישבע20/12/2021
מחפשת המלצה לכמוסות של Pistacia Lenticus (אבקה שמופקת מהשרף של אלת המסטיק).
יש כמה חברות שמשווקות את זה.
מישהו ניסה ויכול להמליץ?
אני מעוניינת בזה לטיפול בהליקובקטר פילורי.
אני צריכה כמוסות של 400-500 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תחליף לשייק בחורףשני12/12/2021
שלום, בבוקר אני שותה שייק קבוע בחודשים האחרונים אך מחפשת תחליף חמים מזין וטעים לימי החורף, שקל לעכל וכולל פשתן שעוזר לי לעיכול. השייק קיץ שלי מכיל כוס תרד, חצי בננה, מעט אננס קצת ג'ינג'ר, כף גדושה פשתן טחון, חופן אגוזים ומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מיגוון תוספים לא מנעו צינון ארוךיואל23/11/2021
שלום,
אני נוטל מספר חודשים מיגוון תוספי תזונה בהמלצת נטורופטית (מכבי טבעי).
אומגה, מורינגה, כורכום, D3, ויטמין C, ויטמין B.
חשבתי שהכדורים האלה שאני טורח לקחת בוקר וערב יעזרו במניעה של צינון, תופעות לואי של צינון .
לצערי, כאילו כלום. ההשפעה של התוספים האלה לא ניכרת בכלל...
מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תוסף קולגן לגוףאורלי11/11/2021
אני מתעניינת לגבי תוסף תזונה קולגן ורציתי לדעת האם התוספת קולגן דגים באמת יעילה לעור הפנים, למפרקים ולגוף.
האם היא תורמת לגוף כמו כל חלבון אחר או שיש לה ערך מוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תולעים לפעוטה בת שנתיים ושמונהיעל04/11/2021
שלום,
לבת שלי יש תולעים, היא בת שנתיים ושמונה, השם של התולעים אנובה, הם תולעים גדולים הרופאה אומרת, אני לא רואה את התולעים.
הרופאה נתנה flagyal והיא לא מוכנה לקחת, לפני שלושה חודשים ניסיתי ולא הלך,חודש שעבר גם לא הלך והחודש ניסיתי עם אוכל, למרות שרצוי בלי בגלל הספיגה, 3 ימים הלך ואחרי זה בשום אופן לא היתה מוכנה לקחת כי הטעם של האוכל השתנה, אני אובדת עצות איך לרפא אותה, אין תחליף של נרות או כל דבר אחר והיא חייבת לקחת, היא גם מוציאה מפה, וזה לא יעיל לתת לה כמות קטנה. היא צריכה 3 פעמים ביום במשך שבוע
האם יש משהו טבעי לגיל הזה שיכול להוציא את התולעים?
מחכה בבקשה לעדכון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר