שאלות לגבי דיקור - הערכות לטיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי דיקור - הערכות לטיפול
    מתוקה
    23/12/2007

שלום יוסי ,

* לאחר 2 טיפולי איקקלומין ושני טיפולים בגונל F שלא צלחו החלטנו להעזר בדיקור בעקבות המלצת הרופא שגישתו בהחלט תומכת בשילוב זה וקריאה של חומר בנושא.

* אצלי למרבה השמחה הכל תקין. אנו נעזרים בטיפולי פוריות הם עקב %3 תאי זרע תקינים אצל בן הזוג. יתר המדדים נחשבים בטווח הנורמה . ( אני מתקרבת לגיל 33 ובן זוגי בן 37 )

* בחרתי להעזר בדיקור היא בשל עומס נפשי כבד בפרט במהלך הטיפול האחרון ולאחריו (פשוט ירדתי מהפסים) והחלטתי שדיקור עשוי לסייע לי ברוגע כמו גם בפרמטרים אחרים בפיריון נשי היכולים לסייע לטיפול קונבציונלי.

* קבענו תורים לדיקור דרך מכבי טבעי , לבן הזוג נקבע תור ראשון עוד כשבועיים ( תור אחד בשבוע) . היות ואני סיימתי את הוסת יש לי תור כבר מחר בבוקר. טיפול שלישי בגונל F יחל רק לאחר הוסת הבאה ( לקחנו חודש הפסקה )
    שאלותיי
    1. עד כמה יכולה להיות תרומתו של הדיקור יעילה לזרע אם ההזרעה תהיה לאחר מספר בודד של דיקורים ? ( הוסבר לנו שהזרע ביום הטיפול נוצר 72 יום לפני.... ) , האם זה לא חסר ערך ?.... :(
    2. רופא הנשים המליץ כי אם הטיפול הבא לא יצלח , המלצתו לעבור ל IVF נוכח נתוני הזרע הבעייתיים... אם אכן נחליט לאמץ החלטה זו , האם יש טעם שבן זוגי ימשיך בדיקורים או שאין לכך משמעות לגבי איכות הזרע כאשר נכנסים ל IVF ( שהרי את המורפולוגיה הבעייתית לא ניתן לתקן.... ) ?
    מחכה לתשובתך , בתודה , מל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איכות הזרע ו IVF

יוסי פתאל
    23/01/2008

שלום מל,
    הייתי בחופשה ולכן לא עניתי, סליחה.
    אני מחזיק בדעה שבנתונים שמסרת לטיפול IVF אין צורך בטיפול בגבר, כמובן שהדבר לא מזיק ובמידה קטנה יכול להועיל.
    בהצלחה
    יוסי פאטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות הזרע ו IVF

יוסי פתאל
    24/12/2007

שלום רב,
    טיפול לשיפור איכות הזרע בדיקור סיני, חשוב בעיקר להריון ספונטני והזרעה IUI. במקרה של IVF חשיבות הטיפול פחותה.
    לעומת זאת חשיבות הטיפול לך חשובה מאוד.
    בהצלחה
    יוסי פאטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - הערכות לטיפול

מתוקה
    24/12/2007

ראשית יוסי, תודה על המענה ! אבל עכשיו אני מבולבלת .

* את אותה שאלתי היום את הרופא המדקר במכבי טבעי לגבי חשיבות הטיפול בבן הזוג לקראת IVF ,שהרי להבנתי מורפולוגיה אי אפשר לשנות : תשובתו היתה כי לפעמים הטיפול יכול לסייע במעט למורפולוגיה והזרע יכול להיות באיכות טובה יותר והוא ממליץ דווקא להמשיך .... הוא היה די החלטי .
    ממך אני מבינה כי התרומה מועטה ודווקא חשוב יותר שאני אמשיך .

* אפשר לעשות לי קצת סדר בבקשה ? או שמדובר בשתי גישות וההחלטה היא שלנו ?...
    תודה
    מל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה