מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טסיות דם נמוכותשובל29/10/2011
היום עשיתי לכלבתי בדיקת דם,כל הערכים יצאו תקינים למעט טסיות הדם שעומדות על 82.
לכלבה אין חום,לא ירד לה התאבון,ללא דימומים חיצוניים או פנימיים,ללא הפרשות מהעיניים והאף.
ללא ירידה במשקל.
אשמח אם תאיר את עיניי ותאמר לי מה עוד אפשר לבדוק או מה זה יכול להיות.
הדאגה שלי היא שאולי היא חולה בקדחת הקרציות בשלב מתקדם,והשאלה שלי האם היו רואים את זה בבדיקות הדם?
כרגע היא מטופת בדוקסילין למשך 10 ימים (רבע כדור בבוקר רבע בערב).
תודה רבה!
מצ"ב תצלום בדיקות הדם (ספירה+ כימיה, משטח דם-נראה כי יש חוסר בטסיות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ספירת הדם
שובל29/10/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסיות דם נמוכות - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור29/10/2011שלום שובל,
ראשית, לא ציינת בת כמה כלבתך, גזעה, ומהי הקליניקה בגינה נערכה בדיקת הדם - אלו הם פרטים חשובים לצורך ניתוח התוצאות. בנוסף, האם ידוע על חשיפה לקרציות?
על מנת לקבוע כי אכן מדובר בירידה בטסיות הדם יש לבצע משטח דם מיקרוסקופי על מנת להעריך בעין את התאים, לוודא כי אין קריש במבחנה (שעשוי להיווצר בזמן לקיחת הדם), כי אין צברים של טסיות במשטח שמתרכזים בקצהו, ולאחר כל זאת להעריך את מספר הטסיות שנראות בעין- המכשיר פעמים רבות נותן קריאה שגויה נמוכה של טסיות בשל סיבות אלו שציינתי. באם אכן ספירת הטסיות במיקרוסקופ מתאימה לזו שבמכשיר ומדובר בירידה אזי שקיימים גורמים רבים שיכולים להביא לממצא זה: ירידה בשל צריכה, חוסר ייצור , הרס (מתווך אימונית, מושרה ע"י תרופות, נאופלסיות, גורמים זיהומיים),או בשל אגירתן בטחול.כבד ועוד. קדחת קרצית(ארליכיה) הנה אחד מהגורמים השכיחים ביותר המביאים לכך, כאשר הירידה בטסיות נגרמת במקרה זה בשל צריכת טסיות, הרס ממוקד, אגירתן בטחול, וכן בשל חוסר יצור בשל פגיעה כרונית במח העצם (בשלב הכרוני של המחלה). ניתן לערוך בדיקת דנ"א של החיידק (pcr) על ידי בדיקה הנשלחת למעבדה בארץ, ובזמן עד לקבלת התשובה לנסות ולטפל בדוקסילין-כפי שהונחית במינון של 10 מג"/ק"ג ליום ל-21 יום. בשלב האקוטי של המחלה תוך 10-14 יום צפויה להיות עלייה משמעותית בטסיות כתגובה לטיפול. בבדיקה הכימית חסרות מספר תוצאות לשם קבלת התמונה השלמה(אלבומין, גלובולין וכו') וכן ערך הסידן נמצא גבוה (יש לנתח תוצאה זו לאור ערך האלבומין שחסר), באם כלבתך איננה גורה חשוב לנסות ולהבין מדוע ערך זה גבוה מהנורמלי. לגבי שלבי המחלה- בארליכיה בשלב הכרוני קלינית בע"הח יהיה עם חולשה, דיכאון, אנמיה/ירידה בספירת תאי השורה הלבנה ועוד. קליניקה וממצאים אלו אינם עולים בקנה אחד עם תיאורך והבדיקות כך שפחות סביר שמדובר בשלב כרוני, אם אכן מדובר בארליכיה. רק בריאות וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה.
שובל29/10/2011שלום ד"ר נטע לי,
מדובר בכלבה בת 14 מגזע פינצ'ר מעורב, בדיקת הדם נערכה אצל מרפאתו של ד"ר יריב עגור באוהד, לכלבה הייתה קרצייה לפני כחודש אבל ישר הורדנו לה אותה.
במשטח המיקרוסקופי נאמר לי על ידי הוטרינר כי אכן נראת ירידה בטסיות הדם כמו בתוצאות הבדיקה.
לא נאמר לי דבר על קרישת דם.
אני מודאגת מאוד מתגובתך,האם מדובר במצב קריטי ואני בעצם לא עושה כלום?
בנוסף אציין כי הוטרינר אמר שהכלבה הייתה בסטרס גדול (מאוד קשה לקחת ממנה דם) ולכן היו כמה תוצאות שהמכונה לא הצליחה לקרוא...
מה עליי לעשות???
האם יש רופא מומחה בנושא שאת ממליצה עליו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה. - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור31/10/2011שלום שובל,
כפי שהסברתי יכולים להיות גורמים רבים לירידה בטסיות הדם, ואולם באם קלינית כלבתך מרגישה טוב, ניתן בהחלט כעת לנסות טיפול בדוקסילין כפי שאתם אכן עושים ולהגיע לוטרינר שלך לספירת דם חוזרת על מנת לבדוק האם רמת הטסיות עלתה. (באם את מעוניינת לדעת בודאות האם מדובר בארליכיה הרי שכמו שהצעתי ניתן לבצע בדיקת pcr אולם בכל מקרה הטיפול כבר ניתן...). באם לא חלה עלייה ברמת הטסיות או שהעלייה איננה מספקת, אזי שכדאי להמשיך בדיאגנוסטיקה(בכל מקרה את הטיפול בדוקסילין יש להמשיך לפחות ל21 ימים).
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)