חתולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתולה
    לוטם
    03/12/2011

שלום,

יש לי חתולה בת 6, בדרך כלל שקטה - לא מייללת הרבה.
    בשבוע האחרון היא היסטרית, מייללת כל הזמן יללות של לחץ, כאילו משהו קרה לה. היא רצה בכל הבית ובוכה, אוכלת ושותה כרגיל אבל הקיאה פעמיים ועשתה את הצואה על השטיח (מאוד לא מתאים לה, היא מחונכת לצאת החוצה). בנוסף האישונים שלה מורחבים באופן תמידי.
    הלכתי איתה אל הוטרינרית - צילומי רנגטן יצאו תקינים לחלוטין, האישונים מגיבים לאור ובבדיקת דם מצאו המוברטונלה. על פי הוטרינרית כמות הטפילים בדם קטנה מאוד. קיבלנו טיפול דוקסילין לשלושת השבועות הקרובים.

האם יכול להיות שהלחץ נובע מההמוברטונלה או שאני צריכה לדאוג? אולי יש עוד משהו ברקע שפשוט לא ראו אצל הוטרינר?
    חשוב לציין - שום גורם לא השתנה בבית בשבועיים האחרונים, אין אנשים חדשים, אין בעלי חיים חדשים - הכל אותו הדבר.

תודה,
    לוטם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתולה

הוספת תגובה

• חתולה - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    03/12/2011

שלום לוטם,
    האם מדובר בחתולה שחיה בבית בלבד? האם יש עוד חתולים בבית? האם מחוסנת?האם קיבלה תרופות מסוימות(לאחרונה למעט הדוקסילין) או ייתכן ובלעה אותן בטעות?
    ככלל, סימניו השכיחים של המוברטונלה בחתולים הנם אנמיה (אקוטית עד כרונית), אובדן משקל, חיוורון ריריות, חולשה, דכאון ולעיתים הגדלת טחול וצהבת (כתלות בהתקדמות המחלה). לא ציינת האם נערכו בדיקות שתן וכימיה בנוסף לצילומי הרנטגן(ומהן התוצאות). מהם תוצאות בדיקות הדם?(מעבר למציאת המוברטונלה). האם נראה שיפור בעקבות הטיפול? כדאי לוודא כי איננה סובלת ממחלה/הסתבכות נוספת,
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה עם המוברטונלה

לוטם
    03/12/2011

היא גרה בבית ויוצאת החוצה מתי שבא, אין בעלי חיים אחרים בבית - אבל כן יש בסביבה.
    היא מחוסנת ומקבלת טיפולים באופן סדיר (תולעים, פרעושים..), היא לא קיבלה שום תרופה אחרת בזמן האחרון ולא נראה לי שהיא אכלה משהו..

את הבדיקות עשינו רק אתמול, אז אני לא מצפה לראות שיפור בהמוברטנלה כל כך מהר. עשינו פאנל כימיה מלא שיצא תקין לחלוטין, בספירת הדם ראו שהיא אנמית (אבל ממש על גבול התקין), המטוקריט קצת נמוך וספירת כדוריות דם לבנות קצת נמוכה.
    הריריות שלה לא חיוורות, הטחול שלה לא מוגדל (קשרי לימפה ברגליים האחוריות כן) ואין לה צהבת. במשטח דם ראו את הטפילים, אבל בכמות מועטה. היא לא איבדה משקל.
    מבחינת סימנים התנהגותיים - חולשה ודיכאון, לפעמים היא נראית לי חלשה ולפעמים היא מתרוצצת מלאת מרץ. ואני לא יודעת אם אפשר לקרוא ללחץ שלה דיכאון, אבל היא לא נראית בסדר.

בגלל כל זה אני שואלת אם בכלל יכול להיות שההתנהגות שלה נובעת מההמברטונלה, כי זה פשוט נשמע לי מוזר שבגלל טפיל דם היא מתנהגת בצורה היסטרית לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה עם המוברטונלה - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    06/12/2011

שלום לוטם,
    ככלל כל מחלה עשויה להביא לשינוי התנהגותי כזה או אחר. לגבי הטפיל- אין להקל בו ראש כלל וכלל (קשה לכמת את כמותו בדם ולהסיק על חומרת המחלה מכך), הוא עשוי להביא כפי שציינתי לבעיות ססטמיות קשות. מאחר ואין ברשותי את תוצאות בדיקות הדם/ביוכימיה אינני יכולה להביע חוות דעת באשר לאפשרויות אבחון/דיאגנוסטיקה נוספות. כדאי לבחון האם התגובה לטיפול אכן מספקת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו