מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גור חתוליםגלית18/05/2012
שבת שלום,
אני מטפלת בגור חתולים שאני מעריכה שגילו 3-4 שבועות (עיינים פקוחות, פה מלא שיניים, פרווה מלאה, עושה צרכים לבד). כשהוא הגיע לפני לפני מספר ימים, שמתי לב לדלקת קלה בעיינים, לא היה לו קושי לפקוח אותם לאחר שינה,
היום, לפני כשעה וחצי, התעורר הגור ולא הצליח לפקוח את העיינים, הוא התנהג בצורה מוזרה מאוד (נראה מבולבל, עייף, לא מתקשר כלכך, בעיקרון נראה מסומם) קראתי כמה מאמרים באנגלית שהסבירו לי שיש סיכוי שהוא בהלם מהדלקת.
כרגע הוא עדיין ישן, אפילו מגרגר בשיינתו, אבל אם אנו מעירים אותו הוא עושה 2 צעדים ושוב נרדם,
חשוב לציין שאתמול הוא הקיא 4 פעמים ושילשל, ויטרינר אמר לי לחכות שעתיים מהנראה האחרונה ולתת לו מעט מים עם סוכר, הוא קיבל 2 מנות כאלו והתעורר לחיים, מאז לא הקיא או שילשל, יש סיכוי שהוא פשוט חולה, חלש וגוסס כרגע, או אולי יש סיכוי שהוא בהלם מהדלקת?
בגלל שרגלי שבורה ובגלל חוסר תקציב אני לא יכולה לקחת אותו כרגע לויטרינר,
מה כן אפשר לעשות בנתיים עד צאת שבת כדיי להקל עליו?
(במידה והוא ישרוד)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור חתולים - תגובה
ד''ר סמדר טל19/05/2012שלום גלית.
ראשית אני ממליצה מאוד שהחתלתול יגיע לוטרינר בהקדם האפשרי לבדיקה מקיפה וטיפול בהתאם. מתיאורך ניכר כי הוא סובל ממספר בעיות, האחת היא דלקת עיניים, שבגורי חתולים ברב המקרים נובעת משילוב של וירוס ההרפס ודלקת חיידקית, השנייה היא שלשולים והקאות שהובילו כנראה גם להתייבשות וחולשה ומעמידים את החתלתול בסכנת חיים. הגורמים הנפוצים לכך הם וירוס פרוו הגורם לחתלתלת, נגיעות בתולעים וטפילי מעי ודלקת מעי חיידקית. ההלם עליו את מדברת הוא למעשה מצב של שוק (ולא הלם מלשון תדהמה) ובהחלט יתכן שהחתלתול יגיע למצב זה ללא טיפול אינטנסיבי. טיפול כזה צריך לכלול גם אנטיביוטיקה ומתן נוזלים, טיפול נגד תולעים וכמובן אין להזניח את דלקת העיניים שעלולה להסתיים בעיוורון ללא טיפול.
אך עד שתצליחי, אם תוכלי, להגיע לוטרינר, עלייך לדאוג שהחתלתול יאכל מזון לגורי חתולים (אבקה אותה ממיסים במים) כל שעתיים, ע"מ שיקבל נוזלים והזנה בצורה נאותה, לגרות אותו לצרכים בעזרת פד/צמר-גפן לח ולדאוג לחמם אותו (אך יש לשים לב לא לחממו יותר מדי).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)