ניקוי אבן לכלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניקוי אבן לכלב
    נאווה
    18/11/2012

שלום רב
    יש לי כלב בן 10 פודל
    שאלתי כזאת אני צריכה לעשות לכלב ניקוי אבן כך אמר הוטרינר הכלב צריך לעבור הרדמה מלאה
    אני חוששת לעשות לכלב מפני שאני מפחדת שהוא ימות מהרדמה וגם ביגלל
    שהוא בן 10
    האם אני צריכה לחשוש שהכלב ימות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי אבן לכלב

הוספת תגובה

• ניקוי אבן לכלב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    18/11/2012

נאווה שלום,
    הרדמה מלאה בכלב בן 10 היא אכן לא טריוויאלית אך אין זה אומר שבלתי אפשרית. לפני כל הרדמה כללית, במיוחד בחיות מבוגרות, יש לעשות בדיקה כללית (בדגש על מערכת לב -ריאה) , בדיקה דם מלאה (להערכת מצב הכללי ותפקוד כליות וכבד) וצילום בית חזה במידת הצורך. בדיקות אלו יאפשרו לוטרינר ראשית לקבוע אם החיה מתאימה להיות מועמדת להרדמה מלאה ושנית במידה וכן נמצאה מתאימה, לצמצם את סיכוני ההרדמה ע"י התאמת חומרי הרדמה ומינונם וקביעת הדגשים שעליו לשים במהלך הפרוצדורה (לדוגמא קצב נוזלים, חיבור למוניטור וכן הלאה).
    לאחר הניקוי מומלץ לשמר את מצב השיניים ע"י צחצוח יומיומי (עם מברשת שיניים רכה ומשחת שיניים המיועדת לכלבים ) או שימוש במוצרים שמטרתם בהפחתת הצטברות אבן שן כגון plaque off ומזון רפואי דנטאלי.
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו