לגורת השפיץ שלי עיניים כחולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגורת השפיץ שלי עיניים כחולות
    emy
    12/11/2013

שלום רב,
    לגורת השפיץ שלי בת השלושה חודשים וחצי יש עיניים כחולות קראתי שזה יכול להוות בעיה בריאותית, האם זה נכון ועל איזה בעיות מדובר?
    ועוד שאלה, את הגורה קניתי ללא תעודות, האם העיניים הכחולות סימן שהיא לא גזעית, צירפתי תמונה אולי תוכל לזהות את הסוג שלה , יש שאומרים שאולי היא אסקימו אמריקאי, אשמח לשמוע מה אתה חושב?

תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לגורת השפיץ שלי עיניים כחולות - תגובה

ד''ר סמדר טל
    27/11/2013

שלום emy,

בעלי חיים לבקנים (חסרי פיגמנטציה) סובלים לעתים מחרשות וקושי בראייה בחשיפה לשמש (אין להם את הפיגמנטים ברשתית המאפשרים הגנה על העין). בנוסף, הם מועדים למחלות עוריות שונות הנגרמות עקב חשיפה לשמש, מאחר ושוב- אין להם פיגמנטים המגנים עליהם מחשיפה לקרינת ה- UV.
    בעלי חיים עם פרווה לבנה אך שאינם לבקנים- סובלים בעיקר מחשיפה לקרני השמש אלא אם פרוותם מונעת את מגע קרני ה- UV בעור, ולכן לא מומלץ לגלח את שיערם.

במידה ואכן כלבתך לבקנית (קשה מאוד להגיד זאת ע"פ הצילום), היא עלולה לסבול מבעיות אלו במהלך חייה. האם היא מגיבה כשאתם קוראים לה? מזיזה את אזניה למשמע רעשים שונים?

לגבי העיניים הכחולות- בתמונה קשה לראותן אך בגיל צעיר לרוב הגורים יש גוון כחול בעיניים, שמשתנה עם הגדילה.

ע"פ ההגדרה הרשמית- אם אין לה תעודות אז היא לא גזעית, אבל אם שני הוריה הם כלבי שפיץ- אז כנראה שהיא כלבת שפיץ, ע"פ התמונה לא ניתן לקבוע זאת בהחלטיות :)

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו