קרחת מקומית אצל גורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרחת מקומית אצל גורה
    שלי
    23/12/2013

אימצנו לפני יומיים גורה מעורבת בת חודשיים ושמנו לב שיש לה על הרגל קרחת קטנה ועגולה , הבחור שמסר לנו אותה טען שזו נשיכה של כלב אחר והפרווה נתלשה אבל בחנות חיות המוכרת המליצה להפנות לבדיקה וטרינרית כי יכול להיות שזו מחלת עור או משהו .. אתמול יצאה לה עוד קרחת קטנה ואדומה על הבטן .. מה זה יכול להיות והאם זה מסוכן או מדבק .. אני אציין רק שעל הקרחת ברגל התחילו לצמוח מחדש שיערות ויש שריטה קטנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרחת מקומית אצל גורה

הוספת תגובה

• קרחת מקומית אצל גורה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    11/01/2014

היי שלי,

ברכות על הגורה החדשה! קרחות על העור בכלבים בכלל ובגורים בפרט יכולות אכן להעיד על מספר מחלות עוריות כמו פטרת (העלולה להיות מדבקת גם לבני אדם- ולכן חשיבות רבה לאבחון וטיפול בהקדם), טפילי עור (דמודקס, סקביאס), אלרגיה לפרעושים שגרמה לה לגרד עד התקרחות, דלקת מקומית של העור, שמרים ועוד...

גם ההמלצה שלי היא להגיע בהקדם לבדיקה וטרינרית- בה יבדקו הקרחות הנ"ל באופן ספציפי ע"י מגרדים עוריים (לקיחת דגימה קטנה מהקרחת והסתכלות עליה במיקרוסקופ) וע"י תרבית לפטריות (התשובה לבדיקה זו יכולה לקחת גם מס' שבועות). בנוסף, בבדיקה הכללית יוכל הוטרינר לוודא כי הגורה בריאה ולבצע "שיחת גורים" בה יוסברו נקודות חשובות בגידול גורים- החיסונים שעליה לקבל, המזון המתאים, טיפול נגד פרעושים ועוד.

בהצלחה ורק בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו