מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוד שלא מפסיק ופצעיםטניה03/11/2014
שלום.
יש לי כלב בן שנתיים וחצי.
כל הזמן מתגרד כמה פעמים כבר שמתי לו אמפולות וספריי לפרעושים לא עוזר הוא מתגרד עד כדי כך שיש לו פצעים כמעט בכל הבטן והרגליים ואני לא ממש בטוחה שהוא עשה את כל הפצעים האלה
מצורפת תמונה
אשמח לקבל עזרה מה אני יכולה לעשות אולי איזו משחה לשים לו או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונות
טניה03/11/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונות
טניה03/11/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוד שלא מפסיק ופצעים - תגובה
ד''ר סמדר טל04/11/2014שלום טניה.
כמה זמן נמשך הגירוד? האם הפצעים הופיעו בעקבות הגירוד או לפניו? האם היה שינוי בחומרת הגירוד במשך הזמן? האם הכלב מקבל טיפול תרופתי כלשהו? מה הכלב אוכל?
הפצעים שנראים בתמונות מעידים על דלקת בעור. בדרך כלל מדובר על דלקת זיהומית, אך זו מתפתחת על רקע גורם ראשוני כלשהו, אותו חשוב לאפיין, ולטפל הן בדלקת והן בגורם הראשוני. ישנן מגוון סיבות לדלקות עור- אלרגיות (למשל אלרגיה לפרעושים, מזון, גורמים סביבתיים שונים, אלרגיה לחיידקים השוכנים בעור), נגיעות בטפילי עור או פטריות, דלקת כתוצאה ממחלה אוטואימונית, תרופות שונות, וכן מחלות מטבוליות כגון סכרת, תת פעילות של בלוטת התריס ועוד.
על מנת לאבחן את הגורם לדלקת יש צורך לבצע בשלב ראשון משטחי מגע מהעור ומגרדים. אלה בדיקות פשוטות שיסייעו לאפיין את אופי הדלקת ולהתאים טיפול מיטבי. במקרים מסויימים יהיה צורך בבדיקות נוספות.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טניה04/11/2014הפצעים הופיעו ליפני קרוב לחודשיים אני לא יודעת אם בעקבות הגירוד או לא אבל זה היה נראה כך
בהתחלה הכל שלי היה מתגרד כל הזמן אבל לא כל כך הרבה
אחרי זה היה מתגרד הרבה יותר עכשיו הוא מתגרד די הרבה וובמיוחד עם השיניים הוא מנסה להתגרד וניסינו ספריי לפרעושים ואמפולות בסופו של דבר זה לא כל כך עוזר אבל זה לא ממש נראה כאילו שיש לו כל כך הרבה פרעושים
לא מקבל טיפול תרופתי ואוכל אוכל ביתי לא מוכן לאכול אוכל של כלבים
אבל זה ככה קרוב לשנה וחצי לכן לא ידוע לי על בעיה כלשהית שהיה עם האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)