מבקשת עצה לגבי חתולה שנורא שמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת עצה לגבי חתולה שנורא שמנה
    דפני
    18/05/2008

יש לי חתולה בת 5 שנים לפני כמה חודשים היא עברה ניתוח להוצאת אבן משלפוחית השתן, אחרי הניתוח היא קיבלה סוג אוכל מיוחד שזה גרגים מיוחדים שרק אותם היא צריכה לאכול ומאז שהיא התחילה לאכול את הגרגים האילו היא פשוט רק השמינה.אני ובעלי נסינו להחליף לה את הגרגרים ליותר דיאטטי בהוראות הוטרינר וגם זה לא עזר וגם לקחנו אותה עוד פעם לביקורת והווטרינר אמר שהיא ירדה (אחרי הניתוח היא שקלה 7.5 ועכשיו היא שוקלת 7.2 שזה היה לפני חודש שהיינו אצל הוטרינרת ובשבילי עדיין זה לא מספק המשקל שלה). אני ובעלי מנסים גם לעשות לה פעילות כדי שהיא תרוץ קצת ושתרד במשקל אבל זה לא עוזר כי נורא קשה לה מאז שהיא השמינה לעשות פעילות ספורטיביתה אנחנו מנסים לשחק איתה בכדור או בחוט וזה הכל כדי שהיא תרוץ אבל זה קשה לה כי היא שמנה נורא. הבעייה היא שאני מאוד מיואשת בדיכאון בגלל איך שהיא נראית ואני מנסה לעשות הכול וזה לא עוזר. הייתי נורא רוצה שהיא תחזור להיות כמו פעם רזה ופעלתנית.
    אם מישהו יכול בבקשה לשלוח לי תגובה לשאלה זה יעזור לי מאוד ואולי זה יעודד קצת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חתולה שמנה

ד''ר נורית פרנקל
    23/05/2008

אכן חתול שמן יכול להיות מאוד מתסכל וגם מסוכן לחתול. איזה אוכל המליצו לך להאכיל את חתולך כעת?
    בכל מיקרה נשמע שבהתאם להמלצות הוטירנר שלך החתולה כן התחילה לרדת במשקל. אמנם נראה לך שהיא ירדה רק 300 גרם, אך זה למעשה 4% ממשקל גופה ההתחלתי! חשוב מאוד להבין שהירידה במשקל הינו תהליך ארוך אשר לוקח זמן. חשוב שהירידה תהיה באופן הדרגתי על פני מספר חודשים. ירידה מהירה מדי במשקל עלולה לגרום לנזק לחתולה ולכן חשוב מאוד לעשות זאת בצורה הדרגתית. ירידה "בריאה" ותקינה הינה 1%-3% ממשקל הגוף בשבוע.
    פעילות גופנית, כפי שאתם עושים הינו חלק חשוב בהצלחה.
    אני יודעת שזה מאוד מתסכל, אך אל תשכחו את המטרה.
    בהצלחה, ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו