מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעלת המכלאותמאי09/12/2008
היי, שלחתי את הכלב שלי,גור בן 5 חודשים לאילוף בן 3 שבועות בפנסיון. הוא חזר לפני יומיים והוא לא מפסיק להשתעל!!! הוא מתנהג כרגיל, אוכל משחק והכל אבל הוא פשוט לא מפסיק להשתעל..הוא נתקף לפתע בשיעול מבהיל עם תנועות שנראות כאילו הוא הולך להקיא אבל בסוף הוא לא מקיא.. התקשרתי לוטרינר שלי והוא אמר שזה כנראה שעלת המכלאות ונתן לי מרשם לתרופה אנטיביוטית. הבעיה שהכלב שלי נמצא כרגע רוב הזמן בכלוב האילוף שלו וקראתי שכדיי שהמחלה תעבור רצוי שיהיה בסביבה נוחה ולא מלחיצה. האן כדאי להוציא אותו מכלוב האילוף? ואחרי כמה זמן הוא אמור להפסיק להשתעל מיום נטילת התרופה? אני רק רוצה לציין שהוא מחוסן בינתיים רק במשושה אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת המכלאות
ד''ר סמדר טל10/12/2008סביר להניח שהשיעול יעבור בעזרת הטיפול אנטיביוטי. מומלץ בתום הטיפול לחזור לוטרינר שלך לביקורת על מנת לוודא אכן שסימני המחלה נעלמו. אם השיעול עדיין מאוד טורדני ניתן בנוסף לטיפול האנטיביוטי לטפל בנוגדי שיעול למיניהם וטיפול תומך, הכולל מנוחה במקום חם, יבש, ומוגן מפני הרוח. לאחר הטיפול, צפוי שיפור חלקי תוך שבוע לערך. אם לא ניכר שיפור תוך פרק זמן זה, יש לבצע בדיקה חוזרת, שתכלול צילומי רנטגן של בית החזה, לצורך הערכת האפשרות שהזיהום התפשט, והערכת חומרתו.
בתום הטיפול אני ממליצה להמשיך בסדרת חיסוני המשושה שכלבך צריך לקבל. עד שהוא לא מסיים את כל החיסונים הוא מאוד חשוף למחלות ומומלץ לא להוציאו מהבית לטיולים. כמו כן מומלץ בתום הטיפול לבצע חיסון כנגד שעלת.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)