חתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתולים
    Mrs.piggy
    23/10/2007

שלום, קודם כל באמת מזל טוב על פתיחת הפורום, ובהצלחה.

ועכשיו לעניינו=] יש לי חתול שמצאתי משוטט, הוא עדיין גור, רציתי לשאול כמה דברים,
    כמה זמן לוקח לחתולים עד שהם מגיעים לבגרות?
    מה הדרך המומלצת לטפל בהם מבחינת אוכל וצרכים?
    והאם אני צריכה לחסן אותו, אם כן, ממה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתולים

הוספת תגובה

• חתולים

ד''ר נורית פרנקל
    25/10/2007

שלום, מזל טוב על הגור החדש!
    חתולים מגיעים בדרך כלל לבגרות מינית בסביבות גיל חצי שנה. לגבי טיפול בגור חתולים יש קודם כל לברר בן כמה הוא. האם העניים שלו כבר פקוחות? האם יצאו לו השיניים? וטרינר יוכל לעזור לך בקביעת גילו. בהנחה שהוא כבר אוכל לבד יש לדאוג לתת לו אוכל שמיועד לגורי חתולים, לדאוג לו לארגז חול על מנת שיוכל לעשות בו את צרכיו. מבחינת חיסונים מומלץ בגיל 8 שבועות להתחיל בפרוטוקול חיסונים שכולל חיסוני מרובע וחיסון כלבת במידה והוא יוצא החוצה. כמו כן מומלץ לעשות לו טיפול כנגד תולעי מעיים וטיפול נגד פרעושים. מומלץ להביאו לבדיקה ראשונה אצל וטרינר על מנת שיוכל להעריך את גילו ובהתאם לכך להמשיך את הטיפול בו. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול חדש

שי
    12/07/2008

שלום.. מצאתי גור קטן על הכביש ליד הבית ואימצתי אותו. הוא ממש קטן אני מאמין שבן שבועיים. קניתי לו אוכל אצל וטרינר (recovery) ומזרק להאכיל אותו והוא התחיל קצת לאכול מבקבוק. זו מין עיסה מרוכזת ויטמינים בתוך קופסת שימורים. שאלתי היא מה המינון שצריך לתת לו וכל כמה זמן. ובנוסף, יש לו בעיות צואה... הוא מחרבן קקי דביק ומתאמץ.. וגם לא הרבה. וגם שתן לא יוצא הרבה. בשירותים אני משפשף לו קצת את האיזור עם נייר טואלט רטוב (כך הבנתי שצריך..) אם אני אוכל לקבל הדרכה זה יהיה מצויין תודה רבה. שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור חתולים

ד''ר סמדר טל
    14/07/2008

אם החתול כזה צעיר יתכן והוא עדין יונק וצריך לאכול תחליף חלב המיועד חגורי חתולים. אם החתול יותר בוגר ניתן להציע לו מזון רטוב המיועד לגורי חתוןלים ולראות אם את זה הוא מלקק. ניתן לקנות את תחליף החלב במרפאות וטרינריות. על האריזה רשום כל כמה זמן יש להאכיל את הגור ובאיזו כמות בהתאםלגיל שלו. ככל שהוא יגדל תדירות הארוחות תרד והכמות בכל ארוחה תעלה. בנוסף חשוב כל פעם לפני ואחרי שהגור אוכל לעסות את אזור הבטן התחתונה והטוסיק בעזרת צמר גפן לח וזה יעודד אותו לעשות שתן וצואה. במידה והגור עדין מתקשה בכך כדאי לחזור לוטירנר על מנת שיוכל לבדוק אותו ולהראות לך כיצד לעשות זאת. אני מצרפת לכאן לינק לכתבה שכתבתי בנושא:
    http://www.pet-net.co.il/uploaded/files/112_013e9452bb28336376c76c7d4c283c91.doc
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

Mrs.piggy
    26/10/2007

הוא כבר אוכל לבד, מטיל צרכים לבד בארגז חול שקנינו, העיניים שלו פקוחות, (פעם אימצנו זוג גורים שככל הנראה ננטשו, הם היו כל כך קטנים, עם עיניים סגורות, לצערי הם לא שרדו).

רציתי גם לדעת אם חתולים מפסיקים לגדול בשלב כלשהו, כמו כלבים, יצא לי לא אחת לראות חתול כמעט בגודל של כלב קטן!

הוא כנראה יהיה בתוך הבית, האם זה בסדר שהוא כמעט ואינו יוצא החוצה? (יש לו כלי מיוחד לחתולים להטלת צרכים), גם כאשר יש חתולה מיוחמת בחוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה!

ד''ר נורית פרנקל
    26/10/2007

ישנם חתולים שלא יוצאים כלל מהבית וחייהם נפלאים. בחוץ הוא חשוף לסכנה (כגון:מכוניות, כלבים וקרבות בין חתולים), יש לקחת בחשבון זאת. ההחלטה אם לתת לו לצאת מהבית תלויה גם באופי החתול ועד כמה הוא מתעקש לצאת החוצה..
    בכל מקרה לא ממליצה על יציאתו החוצה לפני שיחוסן ויסורס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב, תודה=]

Mrs.piggy
    27/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו