מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתול בן 3 במצוקהשולי13/05/2010
יש לי חתול בן 3 שנים שאינו מסורס. לפני שלושה חודשים היה לו חום. הוטרינר נתן לו אנטיביוטיקה במשך יומיים וזה עבר. אחרי שבועיים היו לו 3 אפיזודות של חוסר שיווי משקל שלא חזרו על עצמן יותר. הוא יילל נוראות והתיישב במקום שבו עמד כאילו יש לו סחרחורת. אישוניו גדלו, הוא החל בוהה בחלל כאילו אינו יודע היכן הוא, תוך כדי כיפוף גבו. הוא החל להיות פחדן מכל רעש וציפור שעפה ליד החלון. היו כל מיני כתמים על הרצפה במקום שבו התיישב. נבהלתי ולקחתי אותו לבדיקות. בדיקה נוירולוגית הראתה שהוא קצת היפראסטזי, US הראה מתאר כלייתי לא תקין ובדיקות הדם תקינות חוץ מהקריאטינין. בדיקת שתן העלתה כמות גדולה של קריסטלים. בעקבות כך קיבל אוכל מיוחד לכליות ולשתן. בדיקות FIV, FIP וטוקסופלסמה היו שליליות.
המזון שקיבלתי לשתן הוא Urinary S/O רטוב יחד עם חמוציות וזה עזר לו. אין לו יותר קריסטלים. האוכל היבש הוא Kidney Diet של Hill's. עשו לו 3 בדיקות שתן והוא על קריאטינין של 1.6 קבוע.
עד למקרה זה הוא היה חתול מאוד חברותי וכל הזמן הלך אחרי. קיבל את פני וישב על ברכי עם חזרתי הביתה, עלה על המדפסת, התיישב על השולחן וצפה בי.
לאחר יום במרפאה הוא החל לאכול את אשכיו עד כדי הורדת כל השיער במקום. הוטרינר החל טיפול בפרוזאק שעזר (התחלתי לפני חמישה ימים בגמילה), אבל החתול נהיה מסטול ועייף, עדיין בוהה קדימה תוך כדי כיפוף גבו כאילו נמצא בעולם אחר. קשה לו לעיתים להביט כלפי מעלה כאילו כואבות לו העיניים או הראש. הוא נראה עצוב ומדוכא לעיתים (די השתפר), כל החיות שהייתה בו נעלמה. כרגע הוא לא ממש מתייחס אלי, רק לצורך אוכל ויציאה לחצר.
מה שכן, כשאני משחקת איתו הוא כן מגיב (תמיד לקח לו זמן להגיב וגם אז לא תמיד הגיב), כשהוא יוצא לחצר הוא עירני ביותר, מגיב לכל ריח וחתול בסביבה, מטפס על המעקה לראות עטלפים בלילה וסתם לצפות בחתולים בחצר (אני גרה בקומה רביעית).
אבל, רוב הזמן הוא על השטיח, מכונס בעצמו. וזה עוד היה לפני לקיחת הפרוזאק. קצת התחזק בעקבותיו. זה צל של החתול שהיה לי.
הוטרינר הציע בדיקת CT ו-CSF, אם כי הוא מסכים שאם הסימנים הנוירולוגיים לא הוחרפו, כלומר אפיזודות איבוד שיווי המשקל לא חזרו והפחד שהיה לו מכל דבר נעלם, ניתן להמתין.
האם זה יכול להיות גידול במוח? אולי ציסטה? האם ייתכן שהוא פשוט התבגר מינית? זהו חתול שלא יוצא מהבית רק לזמן קצר ובפיקוח, אבל לפני 4 חודשים הוא יצא ל-3 שעות ופגש את כל חתולי החצר. יכול להיות שקרה שם משהו באינטראקציה איתם?
מה עושים לגבי הסטרס? האם זה מסוכן לחתול? איך אפשר לעזור לו? הבנתי שהוא יכול לפתח מחלות מדיכאון ואז למות...
אני יודעת שזו שאלה ארוכה ביותר, אבל אני סובלת יחד איתו כבר 3 חודשים ומאוד עצוב לי עליו.
אני מאוד אשמח לקבל דעה נוספת.
תודה רבה מראש
שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגויות מוזרות
ד''ר עדי בן ישר16/05/2010יכולות להעיד על תהליך נוירולוגי המתרחש במוח ולוחץ על איזורים חיוניים. תהליכים אלו יכולים לכלול ציסטה, גידול, המטומה, נזק מטרואה ועוד. על מנת לאבחן זאת אכן בדיקת CT למוח היא התשובה. אינני חושבת שתיאורך מתאים להתבגרות מינית. בינתיים רצוי להפחית סטרס ככל הניתן ע"י אינטרקציה עם אנשים ובעלי חיים אליהם רגיל, ללא שינוי סביבה, או אירועים "מרגשים" לחתול.
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)