חתול מסורס מגלה התעוררות מינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתול מסורס מגלה התעוררות מינית
    יוליה
    22/11/2010

שלום רב,

יש לי חתול בן 8 שמסורס מגיל חצי שנה. בשנה האחרונה התחלתי לשים לב לכך שהוא חוזר להתנהגות שאופיינית לחתול לא מסורס. זה התחיל פשוט בצעקות בלילות ובנשיכות ובזמן האחרון התחלתי לשים לב לכך שהוא מבצע את זממו בשמיכות.
    חשוב לציין כי הוא לא מתנהג באותה אגרסיביות שאיפיינה אותו טרם הסירוס אך לאור קצב ההתקדמות אני חוששת שזה עלול להגיע גם לנקודה הזאת.

א - כיצד יתכן שחתול מסורס יגלה פתאום התעוררות מינית מחדש? במיוחד אחרי שעבר כל כך הרבה זמן מאז הסירוס?
    ב - מה זה אומר ומה אני צריכה לעשות כדי לפטור אותו מהתנהגות זו?

תודה מראש,
    יוליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חתול מסורס מגלה התעוררות מינית - תגובה

ד''ר סמדר טל
    22/11/2010

ראשית יש לודא שאכן הוא מסורס- כלומר- האם בגיל חצי שנה היה לו שני אשכים ושניהם הוצאו? באם כן -לא קיים סיכוי גדול (לפחות לא לפי הספרות) שקיימת רקמת אשך נוספת. ולכן- אם שללנו טסטוסטרון (הורמון מין גברי) במערכת- יש לבדוק בעיות אחרות-כמו דלקת שתן כרונית למשל- ורק לאחר ששללנו בעיות רפואיות- ניתן לערוך תשאול התנהגותי מלא ולטפל בבעיה באם היא מפריעה לחתול או לך.
    יחד עם זאת אציין שאוננות (אם ב"זממו" את מתכוונת לכך) יכולה להופיע גם בחתולים מסורסים וכמובן שגם אגרסיביות אינה נחלת חתולים לא מסורסים בלבד.

ולכן- ראשית- בדיקה בריאותית מקיפה, ולאחר מכן- טיפול למניעת תופעות התנהגותיות לא רצויות

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו