הרגשה של עליה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגשה של עליה במשקל
    שרה
    10/01/2008

אני בת 25 שוקלת 52 גובה 1.68. ירדתי כ- 4 קילו. כבר שנה ללא וסת. עושה 5 פעמים בשבוע כ- 50 דק' על מכשיר סקי. נדמה לי לפעמים שאני עולה במשקל. זה קורה לי למשל שאני לובשת גינס ופתאוםם הוא יותר צמוד עלי. אך מה שמפתיע זה שכעבור יומיים למשל הוא פתאום קצת פחות צמודד עלי. אייך אני יודעת אם מדובר בעליה בשומן או בהצטברות נוזלים או בפיתוח שריר? חשוב לי לציין שאני חשה בעליה במשקל לרב בסופי שבוע- כאשר אני כל היום בבית ורק עושה פעילות על המכשיר סקי הביתי. באמצע השבוע יש לי קצת יציאות מהבית לפה ולשם ואז אני במצב של יותר שעות ללא אוכל. האם יש קשר לדבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה של עליה במשקל

הוספת תגובה

• משקל ואל-וסת

12/01/2008

שלום רב!
    תחילה אני חייב להתמקד בנושא הוסת: מדובר בחוסר איזון הורמונאלי מאוד משמעותי. עצם היותך ללא וסת במשך שנה יכול מאוד להפריע לתפקודים התקינים של גופך. יש לעשות בדיקה רחבה ולראות מהיא הסיבה. על פניו נראה כי את מעמיסה על גופך יתר על המידה עם הפעילות הגופנית. ייתכן והדבר יצר עומס על מערכת העצבים ומכאן ה"אל-וסת". אני ממליץ לעבור לפעילות של יום כן, יום לא ובימים שאת לא הולכת לעסוק בתנועה קלה ומתונה יותר.
    נושא העליה וירידה במשקל. ייתכן מאוד כי מדובר בשינויים של המערכת ההורמונאלית שלך- פעמים רבות נראה כי נשים בעת הביוץ/ וסת נפוחות מעט יותר. מכיוון שאינך מקבלת וסת, אינני יודע אם זו הסיבה אצלך. דבר נוסף, פעילות גופנית בהחלט יכולה לעלות מסת שריר ולכן ייתכן וירכייך מעט יותר "נפוחות" בשל פעילות גופנית- דבר נורמאלי לחלוטין, היורד אחרי מספר ימי מנוחה.
    אני ממליץ בחום להבדק בצורה מקיפה יותר. ממליץ גם על התאמה תזונתית והתאמת האימון הנכון לך ביותר. ניתן להיוועץ במרפאתי או בנטורופת מוסמך אחר.
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו