מלטונין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלטונין
    אופק
    13/08/2011

אינני בטוח שהשאלה מדוייקת לתחום הפורום, אך שאלתי היא האם אור בזמן השינה (משהו עם מלטונין) עלול לעזור להתפתחות לסרטן, והאם אתם ממליצים לסגור בלילה את התריסים כדי שבבוקר לא ייכנס אור שעלול להיות מזיק (אני תלמיד ואני קם בעשר בערך). אני שואל כי קראתי שאור בזמן השינה לא בריא, למרות שמצד שני אולי סגירה של התריסים תמנע כניסה של אוויר טרי (למרות שהדלת בחדר פתוחה).
    אשמח לשמוע דעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין

הוספת תגובה

• מלטונין - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    26/08/2011

אופק שלום רב,
    היה מחקר בארץ שהראה כי חשיפה לאור מלאכותי בזמן השינה מעלה הסיכון לסרטן שד אצל נשים.
    ההסבר : חשיפה לתאורה בשעות הלילה מעכבת הפרשה של ההורמון מלטונין, שמעכב גידול של תאים סרטניים. ע"כ מומלץ לישון כאשר החדר חשוך ללא טלויזיה או אמצעי תאורה אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין - תגובה

08/09/2011

אופק שלום רב,
    אכן שאלה מתאימה לפורום זה.
    מלטונין הנו הורמון המופרש באת השינה והגירוי להפרשתו היא חושך. הנכון ביותר הוא שינה בחדר חשוך, כמובן מאוורר ולכן ניתן להשאיר מעט מהתריסים פתוחים. מומלץ שלא יהיה אור ישיר על הפנים או הגוף בעת השינה.
    לעניין התפתחות שלסרטן, אני חושב שזוהי טענה מעט מוגזמת ולא מבוססת. יחד עם זאת, מחסור במלטונין עלול להפריע להתפתחות תקינה ולגרום לתהליכי הזדקנות מואצים במעט.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו