ליאור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליאור
    גדי
    18/09/2011

שלום רב,
    לפני שנתיים הייתי אצל נטורופתית שבין היתר פתרה לי "חידה" בקשר עם פצעי אפטות מרובים שהיו יוצאים לי בחלל הפה, כאשר היא אמרה לי שאסור לי לאכול תפוזים, עגבניות ושאר מזונות חומצתיים. אכן, צדקה ומאז שהפסקתי פחתה כמות האפטות משמעותית מאוד, וכשאני כן אוכל לרבות שותה למשל רדבול עם חומציות אני חוטף אפטות תוך שעות או למחרת.
    שאלתי- אני מאוד אוהב מיץ תפוזים ובמיוחד טרי סחוט.
    שמעתי שישנם תרופות או תוספי תזונה נוגדי חומצה. האם אלו נועדו לטפל רק ביתר חומציות או שהם יכולים כמו במצב שלי לאפשר לי לחזור ולהנות ממזונות חומצתיים בתמורה לבליעת התרופות לפני\אחרי או באופן קבוע ???
    לתשובתך בהקדם אודה מאוד
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליאור

הוספת תגובה

• ליאור - תגובה

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    18/09/2011

ליאור שלום רב,
    מיץ תפוזים אכן נחשב כיוצר חומצה בגוף והדרים בכלל (למעט לימון). כדאי לך להינע, אבל אתה יכול לנסות לשתות במתינות מיץ תפוזים, פעמיים מקסימום 3 בשבוע 1 כוס כל פעם ותראה איך משפיע עלייך. הייתי מוסיפה סמוך לשתייה גם מאכלים יוצרי בסיס שיסתרו את החומציות שלו כמו יוגורט ביו, לחם מדגנים מלאים (עדיף לחם כוסמין), קרקרים יבשים. כדאי שתסיים את הארוחה לפחות 4-6 לפני השינה, לישון עם ראש מוטה קצת למעלה. אם אתה מעשן זה גם יכול לעודד חומציות. טכניקות של הרפיה והורדת סטרס גם מאד עוזרות. בכל מקרה כדאי מאד להימנע ממזונות בעייתיים.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו