שיבולת שועל וחומצה פיטית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיבולת שועל וחומצה פיטית
    ליאורה
    15/07/2012

אני אוכלת בבוקר שיבולת שועל. כיצד יש לנטרל את החומצה הפיטית שנמצאת בשיבולת שועל?. האם על ידי חימום? ואם כן-איך וכמה זמן לחמם, בלי שייפגעו ויטמיני ה-B?.
    אם אני אוכלת את השיבולת שועל בלי לבשל מעורבבת עם מים קרים- האם משהו מהמינרלים נספג בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיבולת שועל וחומצה פיטית

הוספת תגובה

• למה לא קיבלתי תשובה????

ליאורה
    18/07/2012

אני אוכלת בבוקר שיבולת שועל. כיצד יש לנטרל את החומצה הפיטית שנמצאת בשיבולת שועל?. האם על ידי חימום? ואם כן-איך וכמה זמן לחמם, בלי שייפגעו ויטמיני ה-B?.
    אם אני אוכלת את השיבולת שועל בלי לבשל מעורבבת עם מים קרים- האם משהו מהמינרלים נספג בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל וחומצה פיטית - תגובה

24/07/2012

ליאורה שלום,
    אין צורך להיבהל מחומצה זו. מדובר על כמות קטנה ובלתי מזיקה.
    בכל מקרה, אחת הדרכים לשפר את הספיגה ובלי לפגוע (כמעט) בויטמינים, היא על ידי השריית השיבולת שועל בקערית עם מים רותחים. לכסות ולתת לזה לשבת כל הלילה. בבוקר תמצאי כי שיבולת השועל ספחה את המים והיא מוכנה למאכל.
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם רואי

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    01/08/2012

מסכימה עם רואי, אין סיבה להיבהל מחומצה פיטית/אוקסלית. מה שצריך להיספג יספג - הטבע חכם מאיתנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו