השלמת סידן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השלמת סידן
    דני
    22/03/2008

רמת הסידן שלי גבולית (עקב IBD) ואני מחפש מקורות מזון עתירים בסידן לצורך השלמת החסר (לא רוצה לקחת כדורים).

1. האם הוספת סומסום מלא לדייסות למשל יהיה רעיון טוב ? (אני מאוד אוהב / טעים)

2. לגבי סויה - האם סויה קלויה (על המדף יש למשל את נאשנאש של חברת אפק טבעי) יהיה מומלץ ?
    שמעתי אודות פולי סויה אדממה אך לא מצאתי בחנויות האם זה יהיה מומלץ ?

3. קיים אצלי חשש מסויה מכיוון שבעבר שמעתי דברים לא טובים על השפעתי על הבריאות. (הורמונים שלא טובים לגברים, רמה קטנה המותרות לאכילה ועוד ועוד) אשמח לדעת מה עמדתכם

4. איזה עוד מקורות טובים לסידן קיימים (אני לא נוגע בחלב) ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השלמת סידן

הוספת תגובה

• מחלת מעי דלקתית

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    24/03/2008

דני צהריים טובים
    מחלת מעי דלקתית דורשת אבחון מסודר ויש להתאים תזונה בצורה אחראית. המדובר בין השאר בהפרעה ובבעיות בספיגה של המעי על כן יכולים להתפתח חסרים שונים.
    מציעהלך לגשת לאבחון נטורופתי. אשר לשאלתך הספציפית מקורות שונים של סידן הם: כמובן שזרעי שומשום וגם טחינה טובים,
    שקדים, אצות, טופו- סוג של סויה, חלמון ביצה, ירקות עלים ירוקים, סרדינים על עצמותיהם, פולי סויה, פטרוזיליה ותאנים מיובשות ,חלב שקדים וכן חלב שומשום.
    לגבי סויה- פחות מומלץ אצל ילדים
    לבריאות
    מיכל לזרוביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו