מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיותאנונימית16/10/2019
(בת 19) יש לי מעי רגיז. עברתי בדיקת דם לצליאק ולרגישות ללקטוז של קופ"ח אבל התוצאות היו תקינות. אין לי שלשולים, ולרוב יש לי יציאות מרובות ותכופות ועצירות לעיתים יותר רחוקות. החלטתי לבצע בדיקת מעבדה פרטית, ואני מתלבטת בין כמה בדיקות של כמה חברות (מציינת שאין לי סוכרת או עודף משקל), כסף הוא לא בעיה אצלי:
1. אקו לאב-בדיקה מקיפה של מערכת העיכול GI-MAP
2. אקו לאב-בדיקה לרגישויות למזון IgG
3. אקו לאב-הבדיקה המקיפה לרגישות לגלוטן
4. אקו לאב-בדיקת חומצות אורגניות – OAT
5. דאבל יו לאב-תבחין מעי דולף
6. דאבל יו לאב-חומצות אורגניות בשתן (ההסבר באתר נשמע שונה מזה של אקו לאב)
7. דאבל יו לאב-בדיקת אי סבילות למזון
8. דיי טו- בדיקה אחת לרגישות למזון
איזו בדיקה מומלצת? מה לעשות אם התוצאות סותרות? יכול להיות שיש בדיקה שכדאי לעבור ולא חשבתי להוסיף אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/10/2019דייטו ככל הידוע לי לא עורכים בדיקת רגישויות למזון.אלא בדיקה שנותנת המלצות תזונה על פי חיידקי המעיים, כשמה שנבדק זו התגובה לקפיצת הסוכר בדם לגבי המזונות על פי חיידקי המעיים. כלומר, בדיקה זו מתאימה יותר לבעיות מטבוליות כמו סוכרת והשמנה. 2 החברות האחרות בודקות רגישויות למזון כשבדרך כלל ככל שהבדיקה יקרה יותר היא מדויקת יותר ומקיפה יותר רגישויות. לדעתי הכי טוב לדבר עם החברות עצמן להתאמה מדויקת של הבדיקה לבעייתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות 2
אנונימית16/10/2019ומה לשאול את שאר החברות? זה יעזור לשתף את התיק הרפואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/10/2019כן בוודאי. לתאר את הבעייה ולפי זה להתאים את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות 3
אנונימית16/10/2019תיק רפואי זה חובה? למקרה שהרופא לא דייק בתלונות.
ואם התוצאות של שתי החברות יהיו סותרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/10/2019מכיוון שאני לא בקיאה בהבדלים בין הבדיקות השונות של כל חברה הייתי מתייעצת איתם .וזאת על ידי תיאור הבעיה, כמה זמן היא קיימת, מה הסימפטומים ומה הבדיקות הראו עד כה . לכל חברה יש מספר בדיקות, ברמות שונות ואם אין בעיה של כסף אז הבדיקה המקיפה ביותר יכולה לעזור להגיע לשורש הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות 4
אנונימית16/10/2019אבל לכל בדיקה יש משמעות אחרת. זה כמו שהבדיקה המקיפה למערכת העיכול של אקו היא לא אותו דבר כמו מעי דולף. איך לדעת ממה להתחיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/10/2019הבדיקה המקיפה של אקו בודקת חידקים שונים ומעי דליף ( נקרא מדד זונולין). בנוסף אפשר לעשות בדיקת רגישויות למזון הבודקת אי סבילות לסוגי מזונות אליהם הגוף נחשף ב3 חודשים הקודמים לבדיקה. שתי הבדיקות יכולות לסייע באבחון האם הבעייה כתוצאה מחיידק מסוים ו/ או רגישות למזון, ועם התוצאות לפנות לנטורופת שיבנה תפריט מתאים וטיפול עם צמחי מרפא במידת הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות 5
אנונימית16/10/2019ראיתי שבאתר של דאבל יו לאב צריך לקבוע יעוץ עם רופא ודיאטן. יכול להיות שלפי ההיסטוריה שלי הם יחליטו שהבדיקות מיותרות?
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/10/2019קשה לי להאמין. זו העבודה שלהם. לעזור למי שהרפואה הקונבנציונלית לא עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות 6
אנונימית16/10/2019באתר של אקו לאב לא רשום שיש יעוץ מקדים עם רופא. כדאי לוותר עליהם?
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/10/2019לא. הם מאוד רציניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות 7
אנונימית16/10/2019אז איזו חברה יותר מומלצת? אקו או דאבל יו?
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/10/2019לי יש נסיון טוב עם אקו. אבל גם w נחשבת לטובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות 8
אנונימית16/10/2019אז ממה להתחיל קודם?
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/10/2019להתקשר ולדבר איתם, או ללכת לנטורופת שיפנה אותך לפי התשאול לבדיקה המתאימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות 9
אנונימית16/10/2019יעוץ עם נטורופת הוא חובה?
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/10/2019לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות 10
אנונימית16/10/2019אם אבדק אצל 2 החברות יש סיכוי שהתוצאות יהיו סותרות?
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית16/10/2019לא סביר. אבל מיותר לדעתי לעשות אצל 2 החברות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות 11
אנונימית16/10/2019אז איזו חברה עדיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הסתיידות קלה בטבעת מסתם מיטראלי
קמח תירס אורגני לאפייה בפסח
בצקת לאחר ניקוי רעלים וטיפות
טופו המשך לשאלה - מהונדס האם בריא?
טופו על בסיס יומי- האם בריא?
אכילת ירקות למשך כמה ימים ואכילה
שומשום ללא קליפה האם בריא?
יש לי חולשה בזמן האחרון ומים לא עוזרים
שוקולד מריר ואחוז קקאו וסוכר
ערוץ הבריאות
.jpg)