מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה ממריצהרינה01/08/2008
שלום, איזו תזונה יכולה לגרום לי להיות נמרצת יותר ומלאת חיים ופחות עייפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינה
שלום01/08/2008למרות והפורום אינו מנוהל על ידי אשמח לענות על שאלתך. תזונה אשר תגרום לך לחיוניות היא תזונה צמחונית מגוונת ככל האפשר. לחם מקמח מלא, דגנים מלאים, פירות וירקות, שמנים מסוג אומגה 3 (אשר יש בפשתן ואגוזי מלך), שמן זית כתית מעולה, גבינות עזים וכבשים במקום פרה ומוצרי סויה במתינות. מזון העשיר בסוכרים פשוטים כגון עוגות, עוגיות, בורקסים ושאר מאפים הוא מזון אשר לא מכיל כמעט ויטמינים ומינרלים והפטונציאל שלו לתשישות, עייפות ומחלות רבות הוא מאד גדול. כמו כן, הימנעות מאכילת בשר, עוף ודגים הינה גם גורם חשוב למניעת מחלות מכיוון והם רווים בשומן ובחומרים תעשייתיים אשר מוחדרים לחיות כשהן עוד חיות.... (יש שיגידו אחרת). לקריאת מאמרים ומחקרים בנושא את יכולה להכנס לאתר אנונימוס המסביר על צמחונות אם זה מעניין אותך, אך אני ממליצה באופן כללי להימנע מצריכת חיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה ממריצה
04/08/2008רינה שלום!
אני מודה לידידינו שלום על תגובתו העיניינית!
יחד עם זאת, אינני ממהר להוריד אנשים ממזון מן החי. בבשר, דגים, עוף הודו וכבש יש הרבה מאוד מרכיבים חיוניים אשר אינם קיימים או קשה מאוד להשלימם מהצומח. לכן, החלטה על צמחונות או טבעונות צריכה להעשות באחריות והבנה מרובה.
לשאלתך, אני מצדד בשלום כי יש להרבות מירקות ופירות מכל הצבעים. יש לאכול מזונות עתירי סיבים ופחמימות מורכבות (אורז מלא, בטטה, דלעת, קינואה...)
יש להקפיד על שתיית מים מרובה.
מזונות עתירי סוכר ומזונות מתועשים מאוד מעייפים את הגוף, לכן מומלץ להמנע או להמעיט באכילתם.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארשה לי לחלוק על טענתך
שלום05/08/2008אכילת תפריט צמחוני מגוון + תוסף B12 מעניק לאדם את כל מה שגופו צריך. כמו כן מונע מחלות ומחזק את הגוף והנפש. לעומת זאת... אכילת מוצרים מן החי מלווה באכילת שומן רווי, כולסטרול ושאר מרכיבים טוקסיים אשר הוחדרו לחיה בזמן שהיא עוד היתה חיה. אכילת בשר באופן חד משמעי מחליש את הגוף ולא תורם לבריאותו. למחקר רב עוצמה בנושא חפשו בגוגל "מחקר סין". בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת בשר
06/08/2008שלום לך שלום,
אני שמח לראות את השתתפותך בפורום. יחד אם זאת, על אף דעתך בנוגע לצמחונות או אכילת בשר, אוכל לתת המון דוגמאות לחשיבות באכילת בשר.
אינני דוגל בקרניבוריות יום-יומית ואיני מלמד לסטות מדרך האכילה הטבעית אבל עדיין אני מאמין כי ישנם חומרים (חומצות אמינו, B12 ועוד) החיוניים לגופנו ועל מנת להשיג את הכמויות הדרושות לגוף, על אדם לאכול כמויות של ירק/ אצות/ קטניות שונות ועוד, שבד"כ אינו יכול לעמוד בהן.
תוספי תזונה אכן יכולים לשמש תחליף לחלק מדרישות הגוף.
לכן, כפי שגם ציינתי בתגובתי הראשונה, אם אדם מחליט על המנעות ממזונות מן החי מוטב שיקבל ייעוץ מקצועי על מנת שלא יסבול מחסכים.
יום נפלא!
רואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשר
שלום06/08/2008כמו שאמרתי, רק B12 וחומצה פולית הם ריכיבים שקשה לקבל מן התזונה הצמחונית אך היא לא בלתי אפשרית.
כמובן שמותר לך לדגול בגישה שלך... כמו שאני דוגלת בשלי.
לדעתי אכילת בשר מהווה גורם מרכזי למחלות רבות ולכן חשיבות B12 וחומצה הפולית שבבשר הופכת זניחה ואפשר לקבלה על פי לימודי מאיש מקצוע איך משיגים רכיבים מן הצומח בכמות מספקת.
כמו כן, רב האנשים שאוכלים בשר אינם מודעים בד"כ לכמות הנרחבת של המזון המגוון והטעים שיש בתזונה הצמחונית ולכן גם לא מקבלים את אותם ריכיבים חיוניים בכמות מספקת. הכל שאלה של גיוון.
ומה שטבע האדם הוא לאכול כמות מאד קטנה של בשר וגם שפעם היו צדים את האוכל ואוכלים אותו טרי והיום אתה לא יכול לדעת מאיפה ומה אתה אוכל. מה ש עכשיו בעולם המערבי אוכלים בשר בכמויות מאד גדולות והדבר מאד לא בריא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תוספים ובדיקות- האם להפסיק נטילה?
הסתיידות קלה בטבעת מסתם מיטראלי
קמח תירס אורגני לאפייה בפסח
בצקת לאחר ניקוי רעלים וטיפות
טופו המשך לשאלה - מהונדס האם בריא?
טופו על בסיס יומי- האם בריא?
אכילת ירקות למשך כמה ימים ואכילה
שומשום ללא קליפה האם בריא?
יש לי חולשה בזמן האחרון ומים לא עוזרים
שוקולד מריר ואחוז קקאו וסוכר
ערוץ הבריאות
.jpg)