אכילת דגים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילת דגים
    יואב
    15/09/2008

אינני צמחוני אבל עקב מחלתי אני משתדל לאכול אוכל אורגני (במידת האפשר) וכך גם בשר (פעמים בשבוע בדר"כ). הנטורופתית שלי הליצה על דגים ובעיקר דגי ים צפוני (כנראה עקב האומגה 3 שלהם). עד כה אכלתי בעיקר סלמון אולם כשבדקתי (ממידע ברשת ותשאול אנשים) גיליתי שגם שכתוב עליהם דגי ים צפוני מגודלים על פי רב בבריכות והמזון והחומרים שהם נחשפים אליו אינם בריאים ועל כן הפסקתי לאכול סלמון. שאלתי היא מנסיונכם על איזה דגים (בעיקר חשוב לי לגבי דגי ים צפוני בכדי למלא אחר התכנית שהנטורופתית נתנה) אתם ממליצים לי לרכוש ובלבד שיהיו בטוחים למאכל מרעלים. לצערי עד כה לא כל כך מצאתי משהו זמין כזה (אבסורד?). אני חולה במחלה כרונית ומצד אחד מעונין להתחזק מבחינת אוכל בריא אבל לא להכניס רעלים נוספים לגוף שכן הוא רוה מהם הרבה שנים.. מאוד אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילת דגים

הוספת תגובה

• דגים ובריאות

15/09/2008

יואב שלום,
    קודם כל, בריאות שלמה. אני מקווה כי מצבך הבריאותי מאפשר חיים נורמטיבים וכי המטפלת עמה אתה עובד מצליחה לעזור לך. לעינייננו,
    דגים זה באמת עסק מורכב. בישראל קשה מאוד להשיג דגי ים צפוני הגדלים בים הצפוני...
    ישנן טענות רבות סביב סוג המים, החומרים וסביבת גידול הדגים בישראל, אך עלינו לשים את התועלת מול הנזק על כף המוזניים ולראות מה אנו מקבלים ועד כמה (אם בכלל) מזון זה מזיק לנו.
    מעבודתי הקלינית, במשך 11 השנים האחרונות, ראיתי כי מטופלים שעברו לאכילת דגים כמעט יומית, שפרו עד מאוד את מצבם הבריאותי. שיפור רב בתחושתם, במראה שלהם וכן בבדיקות הדם שלהם. על כן, אינני ממליץ להפסיק את אכילת הדגים אך בד בבד לשמור על תזונה עשירה בירקות, פירות וקטניות מלאות עתירות סיבים.
    חלבונים, חומצות אמינו ומינרלים רבים מצויים בדגים וקשה להשלים אותם רק מהצומח (אלא בנטילת תוספי תזונה) לכן אני ממליץ לחזור לאכול דגים.
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו