בחירת שמן מומלץ לטיגון ובישול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת שמן מומלץ לטיגון ובישול
    איל
    24/10/2008

שמן בישול ושמן טיגון , מה עדיף ? מצד אחד, אני שומע טענה שאין כמו שמן זית לבישול כמעט לכל מטרה. מצד שני שמעתי אנשים שאומרים שיש מחקרים שמעידים ששמן זית עדיף לטבל סלטים אבל בבישול או טיגון משתחררים חומרים לא טובים (מסרטנים). אינני יודע מה נכון ואם בכלל יש טענות בדוקות ומוכחות בנושא או שמא כל אחד ושיטת התזונה שלו. לגבי שמן קנולה - שמעתי שבתהליך ההכנה יש איזשהו קטע כימי אשר משאיר שרידים של אותו חומר כימי בשמן דבר אשר עלול לפגוע בבריאותנו. אשמח לשמוע את דעתכם !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיגון בשמן

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    24/10/2008

דני שלום רב
    אני חייבת לומר כי אין הסכמה בין אנשי המקצוע לגבי סוג השמן שאיתו הכי טוב לטגן. לא מומלץ לטגן עם שמן זית, בזמן הבישול שמן הזית מתחיל להעלות עשן ואז הוא נשרף (סביב ה-180 מעלות) ומאבד מאיכותו כי מאותו הרגע חל תהליך מואץ של יצירת חומרים מתחמצנים בתוך השמן (=רדיקלים חופשיים), לכן אפשר להקפיץ עימו קלות על אש נמוכה . אם חייבים לחמם את השמן יש לעשות זאת במהירות ולא למשך זמן ארוך. הוספה כמות קטנה של מים לשמן תימנע טמפ' גבוהה מידי. כלומר טיגון וחימום מזיקים, גם אם יהיה זה טיגון בשמן מכבישה קרה כמו שמן זית, ובכלל אם נאכל שמן שטוגן או חומם יחד עם חלבון, הרי שחלק מהחלבון יתקשה להתעכל בקיבה וישהה שם זמן רב מידי עד שיירקב, בהמשך יהיו תופעות אי נוחות במערכת העיכול. לכן בבישול או טיגון לזמן ארוך כדאי להעדיף דוקא את השומן הרווי, אומנם הוא לא בריא!! אך אינו מתחמצן!!. דוגמאות לכך הם שמן קוקוס, חמאה, שמן זרעי דקלים או שמן דקלים. לגבי שמן קנולה- הוא אומנם עשיר בחומצות אומגה 3 אך החומצה הזו מתחמצנת בטיגון. אני חייבת לציין כי יש אנשי מקצוע אשר יטענו כי שמן זית הוא הטוב ביותר לטיגון מאחר ומכיל חומצה אולאית המתחמצנת לאט יותר מחומצות אחרות. כמו שהבנת דעתי שונה...
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו