מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגי פרוביוטיקהאיל19/12/2008
אשמח לעצתכם. הומלץ לי ע"י נטורופת בעבר לקחת תוסף פרוביוטיקה .הוא המליץ לי על תוסף פרוביוטיקה ספציפי. שאלתי: א. דרך קופת החולים יש מוצרים מוזלים בצורה משמעותית משאר המוצרים. למוצר שהם מציעים (הרוקח בקופ"ח המליץ) קוראים אצידופולוס תכשיר פרוביוטי - האם הוא מכיל את כל תערובת החיידקים המומלצת (והקיימת במוצרים רבים אחרים) או רק סוג חיידק פרוביוטי אחד (אצידופולוס) האם יש תכשירים יותר מומלצים עם תערובת חיידקים יותר עשירה מזו ? המטרה שלי היא בעיקר שיקום פלורת המעי. ב. יש ברשותי עדיין תכשיר הנקרא מגה פרוביוטיק ובו מצויים שיש הרבה סוגי חיידקים נוספים (פרט לאצידופולוס) אולם לפי הוראות השימוש אני מבין שהוא מיועד לנוטלים אנטיביוטיקה. האם יש הבדל בתכשירים (אני מיועד לקחת תכשיר לא בזמן נטילת אנטיביוטיקה-כרגע אינני נוטל אותה עוד - אלא לשקם את פלורת המעי שלי). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
איל19/12/2008האם ישנן שיטות טיפול טבעיות ע"י תזונה וכו' (ללא נטילת כדורי חיידקים שנקחו שמעבדה) העוזרות לשקם את פלורת המעי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה פרוביוטית
11/01/2009החיידקים הפרוביוטיים ניזונים מסוכרים בעלי שרשראות ארוכות ובקיצור FOS (fructo oligo sacarides)
על ידי אכילת מזונות מלאים ובלתי מעובדים ושימוש בפירות וירקות והרבה מזונות עליים ירוקים תיצור קרקע פוריה לצמיחת החיידקים הפרוביוטיים.
במידה ומטרתך היא שיקום מעיים, מומלץ ליטול את התוספים לתקופה ורק אח"כ להסתמך על התזונה.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D19/12/2008איל שבת שלום
אם משתמשים רק בזן אחד של חיידקים פרוביוטיים, ברור כי התועלת הרבה יותר קטנה לעומת שימוש במספר רב שלהם בגלל הסינרגיה בין הזנים השונים. רצוי שיהו חיידקים מסוגים שונים: אצידופולוס, ביפידוס, לקטובצילוס ועוד. אינני יודעת על איזה תוסף אתה מדבר, לכל קופה תוספים אחרים. בכל מקרה שאל את הרוקח האם מכיל סוגים שונים. לגבי דרכים נוספות לשיקום פלורת המעי, מומלץ לשלב תזונה נכונה ושילוב של פרוביוטיקה ופרהביוטיקה (אלו חומרי מצע כגון סיבים אשר לא נעכלים על מנת להזין את החיידקים הטובים). מקורות בתזונה המכילים פרוביוטיקה הם מזונות מותססים בהכנה ביתית, כמו התססה של זרעים/גבינת זרעים או נבט חיטה, לבנה, כפיר, יוגורט ועוד. אקטימל פחות מומלץ כי רמת הסוכר בו גבוהה ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה גבינת זרעים??
רונית08/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D08/01/2009שלום רב
גבינת זרעים נוצרת כתוצאה מערבוב של זרעונים או שקדים טחונים (רצוי טריים ולא מעופשים, אורגנים כמו כן לא לקלות או לטגן) יחד עם קפיר (חלב חמוץ ) ומים עד שמקבלים עיסה סמיכה.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי פרוביוטיקה
11/01/2009אייל שלום רב,
תוספי תזונה אינם דבר זול. המוצרים הטובים והיעילים עולים יותר מאלו הנחותים. אני ממליץ ליטו8ל תוסף פרוביוטי שנבדק והוכח. שני מוצרים שאוכל להמליץ עליהם הם: JARRO DOPHILUS של חברת נוטרילייף ו/או CO-BIOTIC של ביו פרו מדיקל. ישנם עוד מוצרים טובים אבל אם מטרתך היא שיקום רירית מעיים אני ממליץ על איכות גבוהה, בעלת זמינות ביולוגית גבוהה במעיים.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תוספים ובדיקות- האם להפסיק נטילה?
הסתיידות קלה בטבעת מסתם מיטראלי
קמח תירס אורגני לאפייה בפסח
בצקת לאחר ניקוי רעלים וטיפות
טופו המשך לשאלה - מהונדס האם בריא?
טופו על בסיס יומי- האם בריא?
אכילת ירקות למשך כמה ימים ואכילה
שומשום ללא קליפה האם בריא?
יש לי חולשה בזמן האחרון ומים לא עוזרים
שוקולד מריר ואחוז קקאו וסוכר
ערוץ הבריאות
.jpg)