מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוצרי חלבפשוש31/12/2008
אני חולה בקרוהן ומקבל טיפול תזונתי אבל אשמח לשמוע את דעת הנטורופתיה בנושא הבא: לאחר שאובחנתי בקרוהן הפסקתי לחלוטין על דעת עצמי צריכת מוצרי חלב - תמיד לא הגבתי טוב למוצרים אלו ולאחר האבחנה החלטתי להוריד אותם מהתפריט. אלא שעם הזמן נוצר אצלי מחסור בסידן. אשמח לשמוע את דעת הנטורופתיה בנושא (ואם יש מחלוקות אז את דעתכם): א. לגבי צריכת מוצרי חלב פרה. ב. לגבי תריכת מוצרי חלב עיזים. ובמידה ואולי יש סוגי מוצרים חלב מסויימים שיכולים להיות לי פחות מסוכנים ושאולי יוכלו לדעתכם להקל על המחסור בסידן. הסיבה היא שאינני רוצה לקחת כדורים להשלמת סידן כפי שמומלץ על ידי הרפואה הקונבנציונלית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרון ומוצרי חלב
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D01/01/2009איל ערב טוב
באופן כללי (ללא קשר למחלת הקרון) אם חלב עיזים או כבשים מומלץ כי יהיה אורגני (בגלל שהוא פחות בשימוש הוא גם פחות אלרגני). אך אלו אשר רגישים לחלב פרה בגלל נושא הלקטוז, לא בטוח כי הפיתרון הוא חלב עיזים או כבשים כי גם בחלב צאן יש לקטוז אם כי במידה מעט פחותה. לגבי אלרגיה לחלב פרה- חלבוני הצאן דומים לחלבוני חלב הפרה ולכן גם פה לא בהכרח כי חלב הצאן יכול להיות תחליף לחלב הפרה.
הנטורופתיה גורסת כי מוצרי חלב גורמים לליחה, הצטברות נוזלים באוזן ועוד. אני חייבת לאזן ולומר כי הרפואה הקונבנציונלית שוללת טענה זו.
לגבי מצבך האישי ומחלת הקרון- אני ממליצה לך לנסות את חלב הנאקות. הוא דומה בהרכב שלו לחלב אם ועוזר במצבים של מחלות מעי דלקתיות. קצת קשה למצוא אותו ומחירו גבוה יותר. עשה חיפוש באינטרנט כדי לדעת היכן כדאי לך לקנות (יכול להיות שמקומות מסויימים ימכרו לך רק מעל כמות מסויימת).
במקביל, תחליפים מן הצומח לקבלת סידן: חלב שקדים, שקדים שהושרו, שומשום, סרדינים, אגוזים, טחינה מלאה, ירקות ירוקים (סלרי, פטרוזיליה, חסה), תאנים מיובשות, סרדינים עם עצמות.
יש בתי טבע שניתן לנסות בהם חמאת שומשום המורכבת משומשום מלא.
הערה: כאשר המחלה חריפה מומלץ להימנע מירקות ופירות חיים, מלחם, מכל מוצרי החיטה, שעורה, שיבולת שועל וכו.
אם תרצה עזרה אישית יותר אשמח לעמוד לרשותך.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
הסתיידות קלה בטבעת מסתם מיטראלי
קמח תירס אורגני לאפייה בפסח
בצקת לאחר ניקוי רעלים וטיפות
טופו המשך לשאלה - מהונדס האם בריא?
טופו על בסיס יומי- האם בריא?
אכילת ירקות למשך כמה ימים ואכילה
שומשום ללא קליפה האם בריא?
יש לי חולשה בזמן האחרון ומים לא עוזרים
שוקולד מריר ואחוז קקאו וסוכר
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)