כורכום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כורכום
    מיכל
    04/01/2009

שלום האם כורכום מסוכן ביתר לחץ דם? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כורכום

הוספת תגובה

• כורכום ויתר לחץ דם

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    04/01/2009

מיכל שלום רב
    אין בעיה עם כורכום ויתר לחץ דם, להיפך!
    למיטב ידיעתי כורכום לא אסור ובטח לא מסוכן ביתר לחץ דם. כורכום נחשב לתבלין מחזק ודווקא ביתר לחץ דם אני מליצה עליו ללקוחותי כי אז מומלץ להוריד את כמות המלח במזון. הכורכום כמו תבלינים נוספים ( שום, לימון טבעי, זנגוויל, קימל ועוד) עוזר לגיוון טעם המזון ברגע שאנחנו מפחיתים בכמות המלח.לכורכום יש השפעה ופעילות אנטי סרטנית, הוא נוגד חימצון וכן נחשב גם אנטי דלקתי. בנוסף הוא נחשב כנוגד קרישה (לכן מומלץ לא לקחתו עם תרופות העשויות להיות נוגדות קרישה כגון אספרין, כי הדבר עשוי להעצים את פעולתם). הסבר המדעי מדוע הוא אכן טוב לחולי יתר לחץ דם מהסיבה שהכורכום מדכא את פעילות האנזים האחראי על דלקת בגוף (COX2) ולכן הוא מוריד דלקת וחום. אנזים זה גם אחראי לקרישה של הדם. המשמעות של המושג דלקת רחבה מאוד. פקטורי דלקת משפיעים על רמות הסטרס בגוף ומעודדות מחלות כרוניות כגון יתר לחץ דם, סכרת, מחלות לב וכלי דם, אלרגיות, סרטן ועוד. מאחר והוא נחשב כאנטי דלקתי זה עשוי לעזור גם לחולי יתר לחץ דם.
    מקווה שעזרתי לך להבין את התיסבוכת....
    לבריאות
    ד"ר מיכל לזרוביץ N.D

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זנגוויל ולחץ דם

אילת
    03/12/2011

שלום רב,
    בין המלצותייך לגיוון התבלינים לבעלי לחץ דם מצאתי את הזנגוויל - מניסיון וידע אישי הוא עלול להעלותו דווקא

בברכה,

אילת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבון טבעי עם כורכום

מירי
    04/05/2009

שלום
    יש לי שאלה
    אני רוקחת סבונים טבעיים משמן זית
    אני רוצה לעשות סבון טבעי ולהוסיף כורכום
    והשאלות הן- האם יש סגולות לכורכום בצורה הזו כשהוא בתוך סבון?
    האם האבקה הנרכשת בסופר אותה ניתן להכניס לסבון או שכדאי לטחון גרגירי כורכום?
    כמה כורכום להוסיף לסבון?

אשמח לשמוע תגובות

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו