מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטהתותי25/02/2009
אני בת 26, אמא לתינוקת בת 8 חודשים, גובה 167, בהיריון עליתי 40 קילו ומאז אני מסתובבת עם משקל של 105 ק"ג ולא יודעת מה לעשות, אני מניקה את בתי פעמיים ביום, מצד אחד כל פעם שאני מתחילה דיאה אני מרגישה אשמה שאולי יחסר בחלב שלי משהו..מצד שני, נמאס לי מעצמי, הדבר התחיל להפריע לי עד כדי כך שהזנחתי את עצמי, הפסקתי להתעניין בבעלי, אבד לי החשק לשכב איתו, הזנחתי את הבית, אני בוכה כל יום שחיי הפכו לגיהנום, אני מתה על בתי ואם אני בשיא העייפות הנפשית ופיזית אני מטפלת בה הכי יפה, מטיילת איתה כל יום, כל הזמן שהיא ערה אני שרה לה ונותנת לה את כל החום ואהבה אך בתוכי אני מרוסקת ולפעמים אני מסתכלת בעיניים שלה ומרגישה שהיא חשה בסבל שלי... אני רוצה בשבילה להיות אמא נורמלית, לתת לה נחת, אני כל הזמן בלחץ, אף שאני לא משדרת לה אבל מספיק להסתכל לי בעיניים ולהבין מה עובר עליי... בעלי מפנק, תומך ואוהב ותמיד אומר לי שבטח זה ההורמונים של ההנקה שנותנים לי במצב רוח כזה, הוא יודע כמה אני רוצה לחזור לעצמי ולרזות אך אף פעם לא אמר לי שזה מפריע לו, הוא אוהב אותי אבל אני מרגישה את התסכול שלו, את הרמזים שלו....אני אוכלת כמו בולמית מאז הלידה, בעברי הייתי בולמית ואני לא רוצה לחזור לשם במיוחד עכשיו שאני אמא וצריכה להוות לבתי דוגמא...... אני רוצה לרזות את ה 40 קילו האלה..נרשמתי לחדר כושר אך בקטע של האכילה אני לא מצליחה, קראתי בכמה אתרים על דיאטת האורז, אני רוצה לדעת אם היא תתאים לי וכמה בערך אני ארד בשבוע בממוצע??? יש לכם רעיון שיוציא אותי מהבוץ הזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה אחרי הריון
26/02/2009תותי שלום רב,
המצב בו את נמצאת מאוד מוכר ואני מבין את התסכול שלך. השינויים הפיזיולוגיים בהחלט משפיעים על המערכת ההורמונאלית וכך גם על מצבך הנפשי.
החלב שלך ימשיך להיות עשיר ושופע כל עוד תקפידי על כללי תזונה נאותים אשר יכללו את אבות המזון החיוניים לבריאותך וכך גם חיוניים לביתך היונקת.
חשוב לציין כי בגיל 8 חודשים בתך ניזונה גם מירקות ופירות מרוסקים ובאם את מקפידה על מזון טרי וריסוק הפירות מיד לפני אכילתם, תהיי שקטה שביתך מקבלת הרבה מאוד ויטמינים ומינרלים חיוניים מהמזון.
שומן וסוכרים קיימים כמעט בכל מזון ברמה זו או אחרת ולכן אל תדאגי שיחסרו לה חומרים אלו.
עליך להקפיד בעיקר על אכילת ירקות (בעיקר ירוקים, ללא הגבלה), ביצים (1-2 ליום), דגים/ עוף/ הודו/ בקר כל יום וחלבון מן הצומח בצורת שקדים, קשיו, אגוזי מלך...
אכלי פירות ובכל פעם שיש לך צורך במתוק, תקחי פרי.
תקפידי תמיד לשתות כוס מים לפני שאת מתחילה לאכול וחכי 15 דק'.
מעבר לכך, עליך להכיר בעובדה שרינך מרוצה מהמצב הנוכחי ולהבין שהוויתורים הרגעיים היום על המתוק והלחמים יעזרו לך להבריא ולחזור לעצמך בקרוב.
היי בריאה!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תוספים ובדיקות- האם להפסיק נטילה?
הסתיידות קלה בטבעת מסתם מיטראלי
קמח תירס אורגני לאפייה בפסח
בצקת לאחר ניקוי רעלים וטיפות
טופו המשך לשאלה - מהונדס האם בריא?
טופו על בסיס יומי- האם בריא?
אכילת ירקות למשך כמה ימים ואכילה
שומשום ללא קליפה האם בריא?
יש לי חולשה בזמן האחרון ומים לא עוזרים
שוקולד מריר ואחוז קקאו וסוכר
ערוץ הבריאות
.jpg)