חילוף חומרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חילוף חומרים
    יהודה
    11/08/2009

שלום
    אני צריך להוריד כ 15 ק"ג,הייתי אצל דיאטנית ואני עושה דיאטה+פעילות גופנית,אולם לא מוריד כמעט במשקל ,עשיתי בדיקות דם כלליות והן תקינות כלל בלוטת התריס B12
    ואני מאוד מתוסכל שלא מצילח לרדת במשקל
    שאלה
    האם ידוע על ויטמינים או צמחי מרפא המאיצים את חילוף החומרים
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חילוף חומרים

הוספת תגובה

• חילוף חומרים

13/08/2009

יהודה שלום רב,
    ירידה במשקל היא תוצר של הכנסת פחות קלוריות ושומן לעומת מה שאתה מצליח לשרוף. קרי, אם התזונה שלך היא על 3000 קלוריות ליום, אך גופך מצליח לשרוף לא יותר מכך, התוצאה תהיה פשוטה- לא תרד במשקל.
    על כן, יש לבדוק בדיוק מה אתה אוכל. שים לב לא להתייחס כל כך למוצרי "דיאט" אלא יותר למדד הגליקמי של המזון. בנוסף, ככל שהתזונה תהיה עשירה יותר בסיבים, כך גופך יספוג מהאוכל פחות סוכרים ושומנים.
    דבר חשוב מאוד הוא מושג בשם- BMR (באסל מטבוליק רייט). מדד זה מעיד על יכולת גופך לשרוף שומן בעת מנוחה. ככל שמדד זה גבוה יותר, כך גופך יהיה בעל חילוף חומרים טוב יותר. הדרך הנכונה ביותר לעלות את ה- BMR היא דרך פעילות גופנית משולבת אירובי ואנאירובי (פעילות לב/ ריאה ופעילות כנגד התנגדות- משקולות/ משקל גוף...) ככל שמסת השריר תהיה גבוהה יותר, כך גופך ישרוף יותר קלוריות ביממה.
    תתמקד בתזונה, שתיה של מים ופעילות גופנית איכותית ואתה תצליח לאזן את משקלך.
    בריאות שלמה,
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו