כאבי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן
    לירן
    09/04/2010

שלום רב.לאחרונה יש לי כאבים בקיבה העליונה.יש לי העיה של חומציות מוגברת אבל אני נוטלת כרגע כדורים להקלת התופעה.במקביל בימים האחרונים אני חשה בשעות הערב בעיקר נפיחות הקיבה העליונה וכאבים.נראה לי שזה גזים.בחצי שנה האחרונה נטלתי פרוביוטיק.לאחרונה הפסקתי.האם הבטן התרגלה לפעולת החיידקים הטובים וכעת היא לא מצליחה להתמודד עם המזון אותו אני אוכלת? לא עשיתי שום שינוי תזונתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן

11/04/2010

ליאת שלום רב,
    כאבי בטן ברום הבטן יכולים להיות קשורים לבעיה ספציפית בקיבה. מכיוון שאת נוטלת מבטלי חומצה, את פוגעת בפלורה (רירית) התקינה של מערכת העיכול ובעצם פוגעת ביכולת החיידקים הפרוביוטיים לחיות ולהתרבות. במקום זה כנראה מתחילים להתרבות חיידקים פחות רצויים שם.
    על כן, אני ממליץ לחזור וליטול פרוביוטיקה (עדיף- ג'ארו דופילוס או קו ביוטיק) ולקחת אותו פעמיים ביום.
    בנוסף, בהדרגה להפסיק את השימוש בתרופה (בידיעת הרופא). תשתדלי להפסיק לאכול בשבע בערב ולהמנע ממזון מטוגן.
    אשמח לשמוע על מצבך,
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו