עצירות...מקווה שתענו לי... זה דחוף!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות...מקווה שתענו לי... זה דחוף!
    ענת .ר.
    28/05/2010

שלום רב!
    אני סולבת מעצירות כבר שנים. הזיכרון המובהק שלי לעצירות הוא מגיל 15-16 (כיתה י). היום אני בת 23 וממשיכה לסבול מהבעייה.
    כשפניתי בזמנו לרופא המשפחה בנושא זה הטיפולים היחיד שקיבלתי היו- שמן פרפין, אגיוקור, נרות גילצרין. כלומר, טיפולים בתסימנים ולא בבעיה עצמה.
    כשפניתי לרופא המשפחה לפני כשנה וחצי שוב והתעקשתי שאני לא מוכנה לקבל טיפולים כאלה ושאני רוצה להבין מהי הבעיה הופניתי למרפאת גסטרו. שם עשו לי קולונוסקופיה קצרה וכן גסטרוסקופיה. 2 הבדיקות יצאו תקינות וביופסיה לצליאק יצאה שלילית.
    לאחר מכן התגלו אצלי אמבות. טיפול אנטיביוטי במשך חודש לא עזר ואני היתייאשי, אז פניתי לרפואה המשלימה.

כבר שנה שאני עושה דיקור בנושא. הנטורופת אליו פניתי נתן לי תפריט (שלשמחתי אני מצליחה להקפיד עליו כי הוא לא שינה לי הרבה. הוא אמר שאני אוכלת בריא מאוד). כמו כן, הוא נתן לי תמצית זרעי אשכוליות לתקופה של כשלושה חדשים, ומאז אני נוטלת באופן קבוע כדורי פרוביוטיקה.

היום, כעבור שנה, התוצאה שלי לאמבות שלילית (זה לקח המון זמן אבל שווה את זה), אולם אני עדיים סובלת מעצירות.
    הנטורופת שלי אמר לי שבמשך חודש אשתה כל ערב לפני השינה כוס עם 2 כפות של פג-לקס, וכן שבחודש זה אטול טבליות אל אצות אגם.
    אין לי בעייה לעשות את ההוצאה הכלכלית הזו ולנסות את המוצרים הללו במשך חודש, אולם:
    1. מה הם החומרים הללו ומה תפקידם בגוף?
    2. האם הם מסוגלים לגרום להתמכרות הגוף?

האם החלפת גלולות שעשיתי בחודש האחרון יכולה לגרום להחמרה או שיפור במצב? חשוב לציין שמאז שהחלפתי את הגלולות עליתי 2 קילו במשקל (וזה מפריע לי מאוד! אולם עוד לא סיימתי חודש אחד עם הגלולת החדשות אז אני נותנת להן עוד הזדמנות).

מדדים:
    גיל- 23
    גובה-1.54
    משקל- היה בטווח ה 42.8-43.4. היום זה 44.6.

תזונה:
    לא אוכל שמרים (גם לחם אני קונה ללא שמרים), אינני צורכת מוצרי חלב עקב אי סבילות ללקטוז, לא אוכלת מטוגן, אוכל דגנים מלאים בלבד, אוכל הרבה ירקות (כל ארוחה יש בה ירקות), וכן מוסיפה לעצמי בסלט גרעיני דלעת וחמניות וזרעי פשתן טחונים. אני לא אוכלת מזון מוכן (כדי להמנע מחומרי שימור)- האמת, לעתים אני חוטאת בזה ואוכל מעט חומוס קנוי, אבל זה אל קורה הרבה. אוכלת בעיקר ממרחים מוכנים בבית (למשל, טחינה משוממשום מלא) ואבוקדו טרי. כנ"ל לגבי כל סוג של מזון.
    לא אוכלת הרבה פירות, אבל אם כבר מעדיפה תפוח או אגס. לא משהו מתוק מידי כי אני לא מסוגלת לאכול אוכל מתוק.
    גרנולה- מכינה לעצמי בלי דבש או סילאן. לעתים מוסיפה מעט חלבה משומשום מלא לגיוון הטעם.
    שותה לפחות 2.5 ליטר מים ביום. לא שותה ממותק.

אשמח לתשובה במהרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני מטופלת ברפואה סינית

ענת .ר.
    29/05/2010

שאלתי שאלות בתוכן ההודעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות

31/05/2010

ענת שלום רב,
    נראה כי את מטופלת בקפידה וכי התזונה שלך תקינה.
    גם כמות שתיית המים נראית תקינה. תוספי התזונה המדוברים אינם ממכרים. חשוב לציין כי מוצרים המניעים תנועת מעיים (לקסטיבים) עלולים כן להיות בעייתיים לטווח ארוך וסביר כי מטרת המטפל להנעי את המעיים ולחזקם ולאחר מכן להפסיק אותם.
    אצות אגם יעילות עד מאוד אבל נראה כי עליך לבדוק שוב התאמת תוספי התזונה.
    על פי התמונה המצטיירת כאן, יש דברים מעבר- כגון "עצירות רגשית", משהו רגשי המונע מתנועת מעיים תקינה. לדעתי עבודה על הצד הרגשי, טיפול גוף ונפש יכולים להועיל כאן.
    לסיום- דבר נוסף תעשי כנסיון לשבוע ימים- 3 כוסות מים מייד עם הקימה בבוקר. ייתכן והמעיים מיובשים ועל ידי פעולה זו נצליח להחזיר את הלחות שלהם.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו