מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתח קטלני ואלים,תרופה כימית ותמציתרני15/11/2010
שלום רב,
כתוצאה מהפרעת חרדה חריפה שגורמת לי למתח פיזי קטלני בכל הגוף ועקב הכישלון הטיפול התרופתי (ויאפקס כרגע 150 מ"ג, אך ניסיתי גם כמויות גדולות יותר) החלטתי ללכת לנטורופת
שפגשתי בבית טבע, הוא נתן לי מולטי ויטמין ותמצית מכל מיני צמחים. כאשר כל זה מבוסס על הטיפול התרופתי.
לאחר התייעצויות עם פסיכותרפיסטית והפסיכיאטר הגעתי להבנה שהמינון שאני לא לוקח הוא חסר השפעה, ואם גם ככה אני מתלונן שהתרופה לא עוזרת ובנוסף יש לה רעילות ועדיף יהיה להתמיד בתמצית שאולי ללא התרופה תעבד בכלל טוב יותר.
אך לאחר שיחה ממושכת איתו, הוא התעקש שאני כן צריך להמשיך עם הטיפול התרופתי
בנוסף לתמצית ואף לעלות ל 225 מ"ג (המינון שלקחתי בתחילת הטיפול הנטורופאתי)
אחת השאלות שעולות בי, היא אם הנטורופתיה היא כזו טובה, למה היא לא יכולה לתמוך בבעיה שלי באופן בלעדי ולמה אני צריך עוד את התרופה המיותר הזו.
אני ממש מבולבל כבר.
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח קטלני ואלים,תרופה כימית ותמצית - תגובה
17/11/2010רני שלום רב,
הרפואה הנטורופתית יעילה ועוצמתית מאוד. ניתן באמצעות צמחי מרפא ותוספי תזונה לשפר עד מאוד את מצבו הנפשי של אדם, גם במצבים קשים.
הרפואה הפסיכיאטרית איננה תומכת (לפחות לא בגלוי) ברפואת הצמחים ולכן תמיד תמליץ על שימוש בתרופה הרגילה.
מכיוון שאנו חיים במדינת חוק ובה חוקים גם בדבר הטיפול בבעיות נפשיות, הוא תחת הרפואה הפסיכולוגית ופסיכיאטרית, רובנו כפופים להנחיות הרופא. המלצתי היא שבמידה ועדיין לא התחלת את הטיפול הרפואי, אז תיתן לצמחי המרפא פרק זמן של כחודש ימים למדוד את השפעותיו. היה ותראה כי טוב, תוכל לוותר על התרופה (בהיוועצות עם הרופא). היה והתחלת את הטיפול, ניתן לשלב (יש לבדוק שאין קונטראינדיקציה בין הצמחים לבין התרופות) את השניים וככל שהמצב משתפר, להוריד בפיקוח את התרופה.
בריאות שלמה
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק למוח ולמה התמצית לא מספיקה בלבד
רני21/11/2010שלום רב,
תודה על תגובתך.
רציתי לחדד ולהתחדד פה על עוד דבר או שניים.
כמו שאמרתי אני כבר מטופל בתרופה אצל הפסיכיאטר והוא דווקא המליץ לי להפסיק את התרופה, הוא אמר היא גם לא עוזרת לך ואולי כדי גם להתנקות אחרי הרבה שנים עם תרופות. הוא בכלל לא היה נגד התמצית הטבעית.
ודווקא הנטורופת רוצה שאשאר עם התרופה.
זה מה שגורם לי לחרדה ובלבול. אמרתי גם לנטורופת שהתרופה בקושי עוזרת לי והוא רוצה שאשאר עם המינון הנמוך הזה. נמוך אבל עדיין תרופה.
אני מצדי גם מרגיש שהתרופה שורפת לי את המוח. מילא היתה עוזרת. אבל גם לא עוזרת וגם הורסת את המוח.
לא הבנתי למה הנטורופת רוצה שאמשיך עם התרופה, אם אני אומר לו שהיא בקושי תומך בי ב 10 אחוז, וגם אם הוא כל כך מאמין בנטורופתיה, למה התמצית לא מספיקה בלבד.
רב תודות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק למוח ולמה התמצית לא מספיקה בלבד - תגובה
25/11/2010רני שוב שלום,
הנטורופת מתוקף החוק אינו יכול להמליץ על הפסקת תרופה פסיכיאטרית. היה והפסיכיאטר יפסיק לך את התרופה, אני מניח שהנטורופת לא יתנגד וידע כיצד להתמודד עם זה.
בהצלחה
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תוספים ובדיקות- האם להפסיק נטילה?
הסתיידות קלה בטבעת מסתם מיטראלי
קמח תירס אורגני לאפייה בפסח
בצקת לאחר ניקוי רעלים וטיפות
טופו המשך לשאלה - מהונדס האם בריא?
טופו על בסיס יומי- האם בריא?
אכילת ירקות למשך כמה ימים ואכילה
שומשום ללא קליפה האם בריא?
יש לי חולשה בזמן האחרון ומים לא עוזרים
שוקולד מריר ואחוז קקאו וסוכר
ערוץ הבריאות
.jpg)