מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה של דקויותשלי05/01/2009
שלום, אחותי הפנתה אותי לרפואה משלימה (מתוך אמונה שלמה ומתוך דרך חיים), אך אהיה כנה ואציין בראשית דבריי שאני סקפטית לגבי כל מה שהוא לא אקמול או אנטיביוטיקה. השאלה שלי אם אני לוקחת את הילדה שלי למאבחן טוב וידוע, נניח כמוכם והוא מאבחן וקובע. האם זה אומר שהטיפול יעזור או שזה בבחינת ניסוי וטעייה? ואחדד את שאלתי: אם יש לה חום ואני נותנת לה אקמול אני יודעת שהחום ירד, האם ברפואה הסינית למשל או בטווינה או בדיקור הפיתרון לבעיה שכאמור-אותרה ונמצאה כבעלת-פיתרון,בעיה שהועלתה פה בשאלה עליה נתקבלה תשובה ברורה שיש פיתרון יעיל , האם הפיתרון הוא ודאי? או שאחרי שלושה-חמישה-עשרה טיפולים יכולים המטפלים להגיד לי שזה לא יעיל ולא עוזר וכנראה היא זקוקה למשהו אחר או שכנראה הפתרון לא בתחום שלהם? ואודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקויות
ורדי בנש-רביב06/01/2009שלום שלי
תודה על שאלתך הכנה.
אומר זאת בצורה פשוטה.
אין פה שום ניסוי ותהייה, הרפואה הסינית היא רפואה בת 5000 שנה, היא מבוססת על נסיון עשיר ועתיק. כשאנחנו פוגשים מטופל, בוגר כצעיר אנחנו מבססים את האבחנה על תיאוריה ופילוסופיה שהוכיחה את עצמה קלינית ומחקרית לאורך שנים רבות. הטיפול ניתן בהתאם והתוצאות מלמדות על שינוי, זה נדיר בעיקר במקרה של ילידם שאין השפעה או הטבה. גם לרפואה המערבית יש מקרים שבהם אין מענה לבעיות שונות והיא רפואה צעירה בת קצת יותר ממאה שנים. אז יש לי שאלה אליך אמרת שאת נותנת לבתך חום ויודעת שהחום יורד בוודאות. האם את יודעת מהן ההשלכות של תרופות וחומרים מסוג זה לאורך זמן או מה ההשלכה של אנטיביוטיקה? אולי יש תפקיד לחום שילד חווה ברמת מערכת החיסון שלו ובזה שאת מורידה חום אולי הטבת למראית עין אבל החלשת את היכולת הטבעית של הגוף שלה להתמודד עם מחלה?
תחשבי על זה וכמובן בריאות שלמה.
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה כנה
שלי06/01/2009ראשית, תודה על תשובתך. ואני אתייחס, ברשותך, לדברייך. כשאני נותנת לילדיי תרופות אני לוקחת את ההשלכות של התערבות בתהליך של הגוף שלאו הדווקא מצריך התערבות ואולי ההתערבות נובעת מהצורך שלי (כנות או לא?!) אבל היות והסביבה שלי (עירונית)ואורך החיים שלי וגם האישיות שלי (דאגנית) מכתיבים לי את האופציות. אני בעלת ניסיון מוצלח עם תרופות קונבנציונליות (את השלכותיהן לשמחתי לא חוויתי עדיין) תרופות שנגישות אלי ויחסית בזול לאומת הרפואה המשלימה שהיא עלומה ותעלומה בעיני. אני שומעת על נפלאותיה של הרפואה המשלימה ובו בעת על שרלטנים שמנצלים את הבורות של אדם כמוני לצורך מסחטת כספים על חשבון בריאותו של מישהו שבמקרה שלי - זוהי ביתי. לכן, אני סקפטית. מצד אחד - אני מרגישה שאפשר להטיב ולרפא עם גופינו ללא חומרים כימיים. מצד שני - השפע המוצע בחוץ והאלטרנטיבות אל מול הבורות שלי - גורמת לי להעצר ולפקפק. לכן כתבתי את שאלתי ושמחתי לקבל מענה. שוב תודה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)