מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחדיםרווית06/05/2009
אני אמא ל שלושה ילדים הקטנה בת 7 לומדת בכיתה א
ילדה מקסימה ושמחה אבל בחצי שנה אחרונה יש לילדה פחדים להיסתובב לבד בבית אפילו באמצע היום היא צריכה שילוו אותה להיתפנות ולכל חדר שהיא רוצה ללכת היא לא ישנה לבד רק עם אחותה הגדולה כששאלתי אותה ממה היא פוחדת היא אמרה שהיא פוחדת מיפורצים ומדמיינת כל מיניי אנשים שמתחבאים בחדר כביסה יש לציין שלפני כמה חודשים חווינו את המלחמה פה בבאר שבע ואז היא הייתה ממש אמיצה ואפילו הרגיעה אותי
אודה לכם מאוד אם תעזרו לי לטפל בבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
ורדי בנש-רביב07/05/2009שלום רווית
אצל ילדים זה מאד פשוט- החוויה שלהם אמיתית והם לא מזייפים, ברור שהיא סובלת מאיזשהם פחדים, גם אם לנו זה נראה כדבר פשוט- לגשת לשירותים באור יום היא חווה את הרגע כמאיים.
מדוע זה הופיע עכשיו? בעצמך אמרת שחווית המלחמה הייתה מאד מוחשית לה ולמרות שנראה היה שהיא מתפקדת בצורה בוגרת ואמיצה ברור שילדים לא צריכים לחוות זמן כזה (גם גדולים) ושעליהם החוויה משפיעה ברבדים עמוקים שלהם קשה לסנן ולווסת. ייתכן שהיא גם חשופה לתכנים שלא מתאימים לגילה שמעצימים את זה כמו טלוויזיה (באשר היא) ומחשב, ייתכן שהיא שומעת חוויות מחברים לכיתה וסיפורים שגם מעצימים את זה. בתקופה זו חשוב להיות מאד קשובים לה ונוכחים, לתת לה תחושת בטחון, לא לזלזל בפחד שלה כמו :"מה את מפחדת?! זה שטויות.." אלה להתייחס בכבוד רב למקומות הרגישים האלה, במקביל אני ממליצה לפנות לטיפול אצל מטפל מומחה בילדים או לטיפול במגע כמו שיאצו או טווינה או/ו דיקור אלו יעזרו לחזק את הפנים שלה ולהתמודד עם חששות שעולים. בנוסף אני ממליצה כרגע להמעיט כמה שאפשר עם המדיה אליה היא חשופה, תוכניות טלוויזיה, ומחשב ולבלות זמן בלטייל, לצייר, משחק שקט (עדיף משחקי דמיון ולא קופסא), זה ייתן לה נוכחות נוספת שלכם והרגשת בטחון (בסופו של דבר שילד צופה בטלוויזיה הוא לבד בחוויה) עצה נוספת היא להתחיל לעשות לה פעמיים בשבוע מסאז' בבית אחרי המקלחת עם שמן לבנדר לעיסוי, זו יותר משיחה של השמן על הגוף מאשר מסאז'. התחילו מהגב לכוון האגן, ואחר כך גפיים וסיימו בבטן ובחזה.
בנוסף כדאי להנחות ת האחיות הגדולות לכבד את החששות שלה ולעזור לה בתהליך.
בהצלחה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)