צמחי מרפא להקלה על חום גבוה בתינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמחי מרפא להקלה על חום גבוה בתינוק
    חגי
    29/07/2009

שלום וערב טוב.

אני מעוניין לדעת האם ישנם צמחי מרפא כלשהם לטיפול בחום גבוה אצל תינוק. התקפי חום "רגילים", שאינם נובעים ממחלה כרונית כלשהיא. פשוט לא נראה לי שנרות הם דבר בריא כל כך, ואני מחפש דרך טבעית יותר להתמודד עם הבעיה.

תודה רבה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חום

ורדי בנש-רביב
    30/07/2009

שלום חגי

תודה על פנייתך

בעיקרון יש צמחי מרפא לזמנים אקוטיים אבל כדאי לשאול מדוע ההתקפים חוזרים ומה טיבם. זה משהו שמטפל טוב יכול לאבחן ואם כך לתת צמחי מרפא, פרט לכך יש כמה שיטות מצויינות להקלה על חום (ופה צריך לציין שאני חושבת שלא תמיד צריך להוריד את החום, יש לו תפקיד ואם הוא לא גבוה מאד מעל 39.5 ומערב זיהום חיידקי, כדאי לתת לילד להוריד את החום בעצמו כי לחום יש תפקיד בשירות המערכת החיסונית ובכך שאנחנו מורידים אותו בכוח אנחנו בעצם אומרים למערכת: "שבי בצד, את לא מסוגלת בעצמך..") ובכל זאת אפשר להקל-
    לוקחים חיתול טטרה (מבד) מרטיבים במים רגילים וסוחטים היטב, עוטפים את הרגל של הילד מכף רגל ועד הברך ועל זה שמים מגבת, נחים עם זה עד שמכניסים אצבע ומרגישים שהחיתול כמעט יבש, בדרך כלל זה מושך את החום מהראש למטה ומאד מקל.
    אבל שוב, אין סתם "התקפי חום רגילים" לילד, החום מבטא תהליכים שקורים בגוף כמו בקיעת שיניים, או שינוי וזה טוב, רק צריך לשים לב שהילד לא סובל מאד ולשמור עליו בתהליך מקרוב ובדרך כלל הוא יוריד את החום לבד בלילה.

בהצלחה
    ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה