פעוט עם בעיות נשימה חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט עם בעיות נשימה חוזרות
    אפי
    24/08/2009

שלום רב, בני הבכור בן שנתיים וחצי. מגיל צעיר יש לו זיהומים בדרכי הנשימה. כל צינון אצלו הופך למשהו שזמנית לפחות הרופאים המערביים מכנים אסטמה, ולפעמים לדלקת ריאות של ממש.
    כמות האינהלציות, המשאפים, צילומי הרנטגן, והתרופות (כולל סטרואידים) שהילד הזה צרך וצורך בחייו הקצרים היא בלתי רגילה ומדאיגה.
    ביאושי כי רב אני פונה אליך בתקווה למזור.
    מדובר בילד נבון ורגיש במיוחד.

סימפטומים: כל נזלת/וירוס "מקפיצים" את מערכת הנשימה שלו באופן בו יש התקפי שיעול והקאות, כיחלון באיזור הפה והאף, ריבוי ליחה. לפעמים מלווה בחום גבוה (40).

אודה לכל תובנה באהבה והבנה.
    אפי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות נשימה חוזרות

ורדי בנש-רביב
    25/08/2009

שלום אפי

נראה שאכן המצב דורש התייחסות מיוחדת, אצל ילדים (גם אצל בוגרים, אבל המיוחד אצל ילדים) אין תחלואה שהיא אקראית. מאחר שלפי מה שאת מתארת כתקופה ארוכה של בעיות בדרכי הנשימה המצב מחייב אבחנה וטיפול מדוייקים ואחראיים. מטפל מומחה ברפואת ילדים משלימה יערוך אבחון מקיף שבו תבררו יחד מה אורח החיים המתנהל בבית והאם הוא מתאים לבנך, מה הוא אוכל, למה הוא נחשף (פיזית ורגשית) בעיקר מאחר שציינת שהוא רגיש ונבון במיוחד חשוב להגיד שילדים חשופים ומגיבים חזק מאד לגירויים שלנו, הבוגרים נראים יומיומיים וסטנדרטיים- למשל טיול בקניון יכול לילד קטן להיות חוויה מציפה מאד וקשה לעיכול, צריך לציין שהחופש הגדול מזמן להם "אטרקציות" שלא תמיד מתאימות ועוזרות להם לעבור את הזמן הזה בשלום (בבריאות פיזית ורגשית)- אני כמובן מדברת באופן כללי ונותנת דוגמאות אפשריות כלליות.
    תזונה היא גורם משמעותי נוסף ומטפל מומחה יוכל להדריך אתכם ולהנחות אתכם מה מומלץ וממה יש להמנע.
    בכל מקרה אני תמיד מנסה להסביר להורים שהאחריות על בריאות הילדים ברמה רגשית ופיזית וגם התמיכה שלהם בטיפול היא קריטית ואנחנו חייבים לקחת אותה לידנו, גם אם זה אומר להתעקש על תזונה בריאה מול ילד שרוצה מעדן שוקולד או על פחות שעת צפייה בטלויזיה.

אני ממליצה לך בחום לגשת לטיפול ולעזור לבנך לצאת מהמעגל הזה של החולי שבוודאי מחליש אותו בכל פעם עוד יותר.

רפואה שלמה
    ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה