מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיזוק מערכת חיסונית לילדיםדידי20/10/2009
בחודש האחרון צצו לבתי בת ה6 שני ארועים סמוכים וחריגים שבגינם רציתי להתיעץ.
הראשון אבצס בירך שבשל עליית חום נאלצנו לנקז בבי"ח. השני, פצעים שהחלו בתוך האף והתפשטו ללחי. בתחילה אובחנו כהרפס, אח"כ, כשהזובירקס לא עזר לריפוי, הפצעונים אובחנו כזיהום חיידקי על ידי רופא עור שהמליץ על משחת הידרו אגיסטן +משחה אנטיביוטית שמידית עזרו להחלמה.
שאלתי, האם ייתכן שהזיהומים נגרמים כתוצאה מהחלשות מערכת חיסונית, ואם כן אשמח להמלצה לגבי חיזוקה, בעיקר לקראת החורף הקרב. ובכלל יש לי ארבעה ילדים בני 6-14 אשמח להמלצה כיצד ל"הכינם מיטבית לחורף" ללא אנטיביוטיקות ושאר תרופות...
תודה, דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזור מערכת חיסונית
ורדי בנש-רביב21/10/2009שלום דידי
תודה על פנייתך,
יש להפריד בין הדברים, שני האירועים שכתבת עליהם באמת נשמעים חריגים ולא שכיחים במסגרת ה"חולי" הרגיל של ילדים בני הגיל הזה, המשותף לשניהם הוא ביטויי חום לריגים- אבצס מערב יציאה של חום ואפילו מוגלה, וכן הפעצים באף, נשאלת השאלה מאיפה כל החום הזה? אולי מחיסונים שבתך קיבלה לאחרונה? אולי מתזונה? אולי על רקע רגשי? כל אלו אפשר לברר ולהתייחס בהתאם, בכל מקרה יש צדק ברצון לחזק בעיקר לאחר השימוש באנטיביוטיקה לאחר שתי האפיזודות האלו..
לגבי בתך ושאר המשפחה, לאחרונה התוודאתי למשקה שנקרא אינטרא שמכילה תמציות צמחים וקיבלתי פידבקים מצויינים בעיקר בכל הקשור למערכת החיסון וגם בעיות כרוניות, אני שולחת לך קישור, אני חושבת שזה שווה בדיקה כמוצר מניעתי וגם טיפולי במידה מסויימת.
בנוגע לבתך, אם התופעות ימשיכו הייתי פונה לטיפול פרטני מדוייק אצל מטפל המומחה ברפואה משלימה לילדים.
בריאות שלמה
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק לפני החורף
ליז קוהן23/11/2009שלום
אני אמא ל3 (15.5,14,11) וגם מטפלת שיאצו לכן גם אני מחפשת את הדרכים הטביעים לחזק אותם.
יש לי 2 המלצות בשילך:
1 = סמבוכול. בכל מצב חולי ממש, כשההגות קצת יורדות וכדי למנוע
2 = פורמולות סיניות מהסידרה "זן" שאפשר למצוא בכל החנויות טבע. יש להם מגוון מוצרים. ההוא שמיועד למנוע שפעת (shade screen) מאוד יעיל ויש להם אחר בזמן המחלה.
ניסיתי וזה עובד ללא ספק. הבעיה העיקרית זה זה יקר אבל למרות הכל מאוד מומלץ.
לגבי הקטנה שלך אני מאמיה שיש לה חולשה הריאות וחום בדם. הייתי ממליצה ירקות ירוקים (בתקווה שהיא אוהבת) ולהוריד מינין בשומנים ובסוכרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)