מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטחת ראש במזרוןיעלי11/01/2010
שלום , בני בן שנה וחצי. מאז שנרדם לבד, הוא דופק חזק מאוד את הראש במזרון. הרופאים אומרים שזו תופעה מוכרת שנקראת headbanging וזה עובר בגיל 3-4 . האם יש לזה סיבה ופתרון ברפואה המשלימה. במשך הלילה כאשר מתעורר הוא גם דופק את הראש ויש לילות שזה קורה מספר פעמים ולפעמים הרבה זמן . אני מנסה להרדים על הידיים אבל גם אז כשאני מחזירה למיטה הוא דופק את הראש, אומנם פחות אבל מטיח את הראש. אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטחת הראש במזרן
ורדי בנש-רביב11/01/2010שלום יעלי
אני מתארת לעצמי שזו תופעה שמטרידה אותך ביותר ואכן זה לא מצב שצריך וכדאי לקבל ללא ניסיון להקל עליו. אין ספק שיש פה קושי מסוים במעבר בין זמן הערות לזמן השינה ויש לעשות ניסיון לעזור לו לעבור למצב שינה בקלות וברכות.
מבחינת המלצות, אני לא יודעת מה סדר היום שלכם ואיך אתם מתכוננים לשינה ומתי הוא הולך לישון אבל הייתי ממליצה על התכוננות ברורה מבערך שבע בערב, ז"א- ארוחת ערב משותפת ורגועה של בני המשפחה יחד, מקלחת ולאחריה הייתי ממליצה לך על מסאז' שברפואה האנרופוסופית מכנים מסאז' ריתמי. תקני שמן שנקרא שמן סולום- אפשר למצוא אותו בבתי מרקחת עם התמחות הומיאופתית כמו של סמואלוב ברעננה, אם לא תשיגי שמן זה הייתי ממליצה על שמן לבנדר. ואחרי המקלחת תשכיבי אותו עירום בחדר מחומם על המיטה למשל או על משטח רך ובטוח, כדאי שהחדר יהיה מעט מוחשך ושקט, כדאי לבקש מבני המשפחה האחרים להימנע מכניסה לחדר בזמן זה ואז כשהוא שוכב על הבטן תתחילי למרוח שמן מכוון הכתפיים ומטה, העיסוי צריך להיות איטי, רך בעצם זו מריחת שמן ולא עיסוי של ממש. אחרי הגב הופכים אותו ומתחילים לעבוד באותה הצורה על הידיים- מהאצבעות ועד החזה ומקצוות הרגליים לכוון החזה. כדאי להמעיט בדיבור ולשמור על שקט.
את המסאז' עצמו כדאי לעשות מדי ערב והתוצאות יגיעו.
הייתי שמחה לדבר איתך על זה ולתת לך עוד המלצות מעשיות שקצת קשה לכתוב את כולן פה. בנוסף יש אופציה של טיפול פרטני כמובן שישלב צמחי מרפא ודיקור או שיאצו.
בהצלחה!!!
ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטחת ראש
יעלי12/01/2010שלום, תודה על התשובה, אבל אני חושבת שמסאז' אין הרבה סיכוי, מינקות הוא לא משתף פעולה, אני יכולה לנסות למרוח את השמן אם אכן את ממליצה עליו ולווא דווקא על העיסוי. אני עושה שיגרת שינה, ובאמבט מוסיפה טיפות לוונדר, אנחנו שומרים על שקט, אבל כמו שהזכרתי הוא מטיח את הראש גם במנוחת הצהריים, אז זה קצר יחסית, וגם באמצע הלילה. אשמח לשמוע עוד הצעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה לטיפול הומאופתי
הילי RCHom18/01/2010שלום יעלי,
תופעת הטחת הראש באמת מלחיצה ומטרידה.
טיפול הומאופתי יכול לסייע בפתרון הבעיה, כאשר הטיפול הינו במקור לבעיה. התופעה שאת מציינת, מתארת נטייה פנימית של הילד. חשוב להבין האם השתנה משהו בחייכם או בחייו של הילד, או האם קרה משהו סמוך לתחילת השינוי בהתנהגותו? תשובות לשאלות אילו והכרת אופיו של הילד עם אינפורמציה על ההריון והלידה, תתן תמונה רחבה התאפשר התאמה אישית של הכנה הומאופתית שתפתור את הבעיה.
אשמח לענות על שאלות נוספות ולסייע.
רפואה שלמה ובהצלחה,
הילי א.זילברשטיין- הומאופתית קלאסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)