מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידרוצפלוס ותוצאות CTקטי02/12/2011
שלום רב!
לפני 3 שנים אובחנתי על ידי בדיקת CT ובעקבות הופעת כאבי ראש חזקים, סחרחורות, שטפי דם בעיניים, הקאות וכו' כחולת הידרוצפלוס. במהלך שלוש השנים שחלפו עברתי 2 ניתוחי ETV (הראשון לא כל כך הצליח עקב הידבקויות ממברנליות לכן נאלצתי לעבור ניתוח נוסף), אך גם לאחר הניתוח השני, על אף שבדיקת ה-MRI הראתה זרימה דרך החור שעשו, חזרו כאבי הראש ואיתם הבחילות והתחושות הקשות שקדמו לניתוחים שעברתי. בעקבות זאת עברתי ICP MONITORUNG שהראה לחצים תקינים.
לפני 4 חודשים ולאחר הריון בסיכון, ילדתי את בתי המתוקה בניתוח קיסרי (בהמלצת רופא הנשים כדי להימנע מעליית לחץ תוך גולגולתי במהלך לידה רגילה ועל אף המלצתו של נוירוכירורג כי אין מניעה ללידה רגילה). לאחר הניתוח חזרו כאבי הראש בעוצמה רבה ובתידירות הולכת וגדלה (פעם ביומיים ולאחרונה התקף ממש חזק אפילו פעם ביום). פניתי לנוירולוגית שהסבירה לי שמשום שאני מיניקה אין כמעט סיכוי שמדובר בכאבי מיגרנה ושלחה אותי לבדיקת CT.
במכון שבו עשיתי את בדיקת ה-CT עשו השוואה לבדיקת ה-CT מ-2008, שבה אובחן אצלי ההידרוצפלוס. ממצאי הסריקה:
אין שינוי מהותי בגודל של מערכת החדרים (בהשוואה לבדיקה שבוצעה ב-2008, לפני ניתוחי ה-ETV), מרכיבי החלל התת-עכבישי מעט בולטים, אין עדות לממצא פוקלי תוך-מוחי, קו האמצע שמור, ללא אפקט מסה.
ולסיכום: בהשוואה לבדיקה הקודמת משנת 2008-ללא שינוי מהותי.
האם על סמך ההסטוריה הרפואית שלי, לדעתכם אין מנוס מניתוחו נוסף? האם שאנט עדיף במקרה זה? מה עלי לעשות? אני אמא לתינוקת וכרגע מרגישה חוסר אונים משווע משום שמצד אחד הכאבים בלתי נסבלים ואף מנטרלים אותי בכל פעם ללא מעט זמן ומצד שני האופצייה של ניתוח בשלב בו נמצאת בתי הקטנה נראה לי קשה מנשוא.
זקוקה לעצה רפואית טובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצפלוס ותוצאות CT - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן06/12/2011חשוב לדעת שאחרי פיום אין בהכרח הקטנה במימדי החדרים במח.ממליצה על בדיקה של רופא עיניים (כולל בדיקת פונדוס), וביצוע MRI מח עדכני, ועם המידע החדש עליך לשוב לביקורת אצל הנוירוכירורג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)