ניתוח להתקנת שנט ריבוי נוזל במוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להתקנת שנט ריבוי נוזל במוח
    אלונה
    07/03/2008

שלום רב
    הייתי מבקשת לקבל מעט אינפורמציה בדבר התקנת שנט קבוע בראש עקב חוסר התעוררות מוחלטת של חולה לאחר ניתוח ראש, החולה מתעוררת לסרוגין, וככל הניראה מדובר בריבוי נוזל שגרם להגדלה בחדרי המוח..
    מה סיכויי ההצלחה במקרה זה, האם ייתכן שהנקז יכול לגרום לצרות, האם ייתכן שיטפי דם, או שהדבר פחות מסוכן ממה שניראה....
    אודה לך מאוד אם תוכל לתת לי מקורות בנושא....
    בכבוד רב ותודה על תשומת הלב....
    אלונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שנט

ד``ר שלמה סטיב ג`קסון
    08/03/2008

אלונה שלום

מה מקור החוסר התעורררות -תאונה/ גידול/דימום-אלו חשובים לענין תשובתי.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי. הסבר

לי
    09/03/2008

חוסר ההתעוררות לא ברור.. הגידול היה אפידרמואיד שבעקבותיו הצטברו נוזלים ונוצר לחץ תוך מוחי. הוכנס שנט זמני והיא עדיין לא מתעוררת. היא בעצם מוגדרת כמעורפלת. עיניה יכולות להיות פקוחות, אך היא לא מגיבה ממש, לפעמים לוחצת יד או מביטה לרגע ומהנהנת וזה הכל. המצב נמשך כבר 3 שבועות..עכשיו רוצים לשים שנט קבוע ולא ברור למה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנט קבוע

ד``ר שלמה סטיב ג`קסון
    11/03/2008

לי שלום

שנט זמני לא ניתן להשאיר לאורך זמן עקב סכנה לזיהום.

זוהי הסיבה שחשוב להעביר לשנט קבוע.

גודל חדרי המוח והלחץ שנמדד מעידים כי יש צורך בניקוז הנוזלים.

קשה לי לאבחן את סיבת חוסר ההתעורות-יש לקוות כי עם הכנסת השנט וניקוז הנוזלים יגרום הדבר לשיפור המצב הקליני לאורך זמן.

רפואה שלמה
    ד"ר ג'קסון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו