מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- א.ס עמוד שדרה לתינוקאושר02/06/2013
שלום רב,
לפני כשבועיים וחצי נולדה לי נסיכה קטנה.
כשהגעתי לרופא לבדיקה ראשונה הוא הפנה אותי לאולטרסאונד עמוד שדרה מאחר ויש לתינוקת שקע בטוסיק, וכתמים סגולים אדומים שנראים כמו כתמים מהלחיצות של הלידה.
יש לציין כי גם הבן שלי עבר את האולטרסאונד הזה בגלל שקע.
היום הייתי באולטרסאונד ולהלן התוצאות:
ממצאים: בדיקה קשה טכנית עקבת נועות של תינוקת.
חוט שדרה במרקם תקין, נגמר בגובה L1, קטע תחתון תקין.
CONUS TERMINALE עם תנועות תקינות, רק מסתיים נמוך מהרגיל במידה קלה בגובה של חוליה S3 (בנומה S1-2ׂ).התינוקת זזה בזמן הבדיקה.
לא הודגם ממצא תת עורי באזור הסקרום.
הרופא ראה את זה ואמר שיתייעץ ויודיע לי אם יש צורך לפנות לנוירולוג.
הוא נראה רגוע אבל אני לא רגועה.
אשמח לשמוע מה זה אומר?
תודה מראש,
אושרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד אוסיף
אושר03/06/2013כי היא נולדה שבועיים וחצי לפני הזמן.
אומנם בחודש תשיעי אך לפי התאריך המשוער היתה צריכה להיוולד יום לפני הבדיקה.
מחכה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד אוסיף - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק03/06/2013לדעתי יש לחזור על הבדיקה אצל רופא מומחה להדמיית ילודים ( למשל דר׳ קופילביץ בהדסה) ואח״כ עם תשובה שלא מושפעת מקשיים טכניים לפנות לנוירוכירורג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע אז מה זה אומר?
אושר03/06/2013שאם התוצאה נכונה זה מסוכן? מזה אומר?
אני עכשיו התקשרתי למכון של האולטרסאונד בבקשה לעשות את הבדיקה שוב,
כי אף אחד לא אמר לי שבגלל שהתינוקת זזה זה בעייתי אחרת הייתי מחזיקה אותה חזק, להיפך הרופאה שעשתה את הבדיקה אמרה שהכול תקין.
וגם הרופא ילדים לא נראה מוטרד.
אני ממש בלחץ הממצא מסוכן?
איך בבית חולים לא אמרו לי כלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע אז מה זה אומר? - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק08/06/2013לדעתי לא אומר כלום רק שצריך בדיקה שבוצעה טכנית ללא הפרעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)