מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קברנומה. נואשת לתשובת מומחה.מיכל14/12/2013
הי
בינואר האחרון מצאו אצלי קברנומה מדממת במוח.
בגודל 1.6 סמ,באונה הפרונטלית. (סמוך לחדרים-בקצה שלו)
אני בחורה בת 25. שלצערי לא יודעת לאן לפנות עם השאלה שרק מומחה יכול לענות לי עליה. אך קצת מביכה.
אני מעשנת קנאביס לצורך אכילה. אני שוקלת 39 וזאת בשל הקברנומה שמלווה בבחילות והקאות,שוב..בת 25.
כרגע שוקלת להוציא רפואי. אני מקבלת זאת מחבר שמקבל.
אך לפעמים אני מרגישה כאבים מאוד חדים. כמו דקירות באזור של הגידול השפירי. וסחרחורות. וכאב הכי חזק שיש. כאילו חשמלו לי את המוח. מין כיווץ כזה.
ופלפיטציות מהירות ולשון יבשה. רציתי להזמין אמבולנס. כי חששתי שאולי זה ארוע מוחי. הרגשתי שאני הולכת למות. ממש כאילו עוד רגע או שנתפס לי הלב או המוח. ומשו הולך.
אני לא מבינה. הMRI האחרון היה לפני חצי שנה. והדימום נספג מאז ינואר.. השאלות שלי הן כאלו:
1. האם הקאנביס או החשיש גורמים לנזק לקברנומה? אני יכולה לקבל ארוע מוחי או משו דומה לזה? האם זה יכול לגרום לדימום או מה בעצם זה עושה? אשמח לתשובה.
2. אני בת 25. מאז הקברנומה חיי בחשכה. לא מתפקדת. הלימודים עבודה זוגיות דירה הכל עובד אבל בפנים כואב ולא מבין איך חיים עם זה ומה זה בכלל על אמת.
מה אסור? מה מותר?
3. מה בנוגע להריון? אני יכולה ללדת רגיל?
4. אני לוקחת רמוטיב בשל חוסר מצב רוח ודיכאון. זה מזיק לקברנומה? אולי זהגורם לכאב ראש?
5. אמרו לי לחיות עם זה במעקב..אבל בכנות.. מה צריך לעשות? כדאי להוציא? זה מקשה עלי הכאבים הרזון הזה.. הדיכאון.
מצד שני זה עמוק..ונראה לי לא כדאי לפי המלצת הרופאים
תעזרו לי בבקשה.
אשמח לתגובה תודה רבה.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה מהירה בנושא בבקשה
מיכל15/12/2013אני חייבת להוסיף שאני חוששת שהכאיב ראש והפלפיטציות קשורות להתקפי חרדה..
זה ייתכן? או שזה סימן למשו אחר? כי זה מלווה שכאבי ראש מחשמלים וכואבים מאוד
אשמח לתגובה מהירה בנושא בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקברנומה. נואשת לתשובת מומחה. - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן15/12/2013קברנומות יכולות לדמם ולגרום לכאבי ראש ולסימפטומים נוספים (תלוי במיקומן). במקרים רבים מחליטים על מעקב בלבד. צריכה להיות במעקב נוירוכירורג ולבצע MRI מח תקופתי. חשוב לראות מיקום מדויק, להבין מהן תלונותיך, האם הממצא בודד? לעיתים קימות עוד קברנומות.
לא ידוע לי כי קנביס משפיע על קברנומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)