מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש, סחרחורות, איבוד ראייה ועוד - בירור רפואייוסי16/02/2016
אתחיל בכך שברור לי שאני צריך בירור רפואי, אלא שמסיבות שונות איני בוטח ברופאת המשפחה שלי. (אין טעם לפרט, אך מספיק שאומר שבמשך שנים שאני אצלה, מעולם לא בדקה אותי פיזית; אף לא פעם אחת.. תמיד הפניות ומרשמים, והכל לאחר שיחה מילולית בלבד...)
כבר כמה שנים (כעשור) שיש לי מעין עצם(אני פשוט מניח שזו עצם, מאחר והמקום קשה כעצם) קטנה (רגישה למגע ומעט כואבת), בצוואר, מעט מתחת לאוזן ימין.
תנועת הצוואר שלי לשני הצדדים חופשיה, אך לצד ימין תמיד יש מגבלת כאב קלה.
שינויי מזג אויר (חום בעיקר) גורמים למקום להיות מעט רגיש יותר וליזום כאב בצד ימין של הפנים והראש. לעתים תחושת נימול וחום.
לפני כארבע שנים החלו לי "קפיצות" של עין ימין, בעין עצמה וגם של העפעף.
למשך זמן מה היו לי מעין וילונות בשדה הראיה, פעם בצד, פעם למטה.. עד שנעלם.
ומאז התחילה תופעה שהאיזור הזה מכאיב לי ובמקביל הראייה בעין ימין הופכת למטושטשת (שלוש בדיקות עיניים יסודיות אצל שני רופאים שונים, העלו שהעיניים תקינות לחלוטין)
בהתחלה טשטושי הראייה הללו באו והלכו, ועכשיו הראייה בעין ימין מטושטשת מעט באופן קבוע, ועין שמאל החלה לגלות סימנים שהיא מתחילה בתהליך דומה.
כאבי הראש הפכו לחזקים וחדים יותר, אם כי קצרים.
ולעתים תנועה קלה של הראש גורמת לי לסחרחורת קלה, מעין איבוד שיווי משקל, תחושה של סף עלפון - לרגע קצרצר, שנעלם.
מה שאני מנסה בעצם לשאול, זה לא "מה יש לי?"
אלא, בהתחשב בעובדה שאין לי רופאה ש"תנווט" את הבירור - כיצד הייתם ממליצים לי לפעול בכדי להגיע לאבחון המהיר ביותר של הבעיה?
וגם, בהתחשב בעובדה שאני עובר מרופא לרופא וכל הפניה נקבעת לי לחודש עד שלושה חודשים קדימה.. הנטייה שלי היא להשתמש בפוליסת הביטוח הפרטי שלי. אך לשם כך, אני עדיין צריך לדעת למי לפנות, לאיזה סוג של התמחות לכוון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על המענה
יוסי28/02/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש, סחרחורות, איבוד ראייה ועוד - בירור רפואי - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק03/06/2016העצה הטובה ביותר שאוכל לייעץ היא למצוא רופא/ת משפחה טוב שתבטח בו.
כמו כן, כדאי להיבדק על ידי נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)