שינויים במבנה המצח והרקה לאחר ניתוח קרניוטומיה להסרת מנינגיומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים במבנה המצח והרקה לאחר ניתוח קרניוטומיה להסרת מנינגיומה
    נרנייה
    01/11/2016

שלום רב, בסוף מרץ 2016 עברתי ניתוח ראש להסרת מנינגיומה בטבורקולום סלה. לאחר חודשיים וחצי קרו שני דברים במקביל, המצח והרקה שינו את צורתם והתפתחו בלטים, שקעים ושינויי מבנה ברורים במצח וברקה. כמו כן הצלקת לא נרפאה, התפתחו גושים קשים גדולים שהוסרו לאחר דימום מהפצע. כעת 7 חודשים לאחר הניתוח, אני מעוניינת לדעת, האם ומה ניתן לעשות עם השינויים המבניים במצח וברקה? מדוע הם נוצרו חודשיים וחצי לאחר הניתוח? האם יש קשר להגלדה שלא קרתה למעשה במהלך תקני ולקלואיד או התופעה שקרתה בצלקת שלא נרפאה? האם הגיוני שעדיין ישנם כאבים כאשר אני שוכבת על הצד אותו פתחו? ומה ניתן לעשות עם השינויים, במיוחד שקע עמוק (בליטה אני משערת שלא ניתן "לתקן"). ומתי והיכן כדאי לטפל? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינוים במבנה המצח תשובה

ד``ר רחל גרוסמן
    05/11/2016

לעיתים השקע נוצר מהזזת השריר (הטמפורלי) אשר היה מעל העצם והוסט במהלך הניתוח, כתוצאה מכך נחשף השקע הטבעי אשר קיים בעצם. במקרים בהם נוצר פגם אסתטי משמעותי ניתן לבצע ניתוח נוסף (חיצוני לגולגולת) לתיקון הפגם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי גרמי במבנה המצח

נירית רכבי
    05/11/2016

אבל כפי הנראה מדובר בשינוי גרמי של העצם לא? כל המצח והרקה שינו מבנה ומלאי שקעים ובלטים. ממה שהבנתי מפלסטיקאי אפשר כנראה להזריק חומר מילוי כלשהו בשקע, האם לכך התכוונת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו