מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיקרואדנומה בהיפופיזה 5 מ"מיעל12/01/2017
שלום, התחילה לי פזילה בעין שמאל לפני כחצי שנה.. התחלתי לברר על ניתוח לתיקון הפזילה והרופא רצה שאלך לנוירולוג. הייתי ובבדיקה גופנית נראה "ערות החזרים עם החזרים פתולוגיים בפלג גוף ימני גם ביד וגם ברגל". והרופא אמר לי שבד"כ זה בעיה במוח... עשיתי סיטי ראש- מח תקין ובארובת העין נצפה אקסופתלמוס בעין שמאל. הנוירולוג הביא לי אישור שאין לי בעיה. המנתח רצה שאביא אישור מאנדוקרינולוג בגלל האקסופתלמוס והטכיקרדיה (התחיל לי דופק מהיר מעל 100 גם בחצי שנה האחרונה.. התעלפתי פעמיים). בירור קרדיולוג- תקין. בלוטת התריס שלי תקינה (כולל tsi). אנדוקרינולוג שלח ל mri מכוון לאוכף תורכי ונצפה שם מיקראודנומה בהיפופיזה בגודל 5 מ"מ. הפרולקטין בדם שלי מעט גבוה והווסת שלי לא סדירה (גם חדש מהחצי שנה האחרונה..). חזרתי לאנדוקרינולוג והוא הביא לי דוסטינקס לקחת פעם בשבוע.
אני מאוד חוששת לקחת את הכדורים האלה בגלל תופעות הלוואי שקראתי עליהם- אירועים מוחיים, בעיות לב, קרישי דם בריאה וכדו'. האם כדאי לא לקחת את הכדורים?
מדאיג אותי הערות החזרים שהנוירולוג אבחן.. האם רוב הסיכויים שיש לי בעיה נוספת במוח? כדאי לבקש לעשות mri למוח כולו? הקודם היה רק לאוכף תורגי.
הרופא רוצה שאהיה במעקב אצלו כל חודשיים ופעם בשנה mri. מה המעקב כולל חוץ מבדיקת דם לפרולקטין? האם אם אחליט לא לקחת את הכדורים עדיין אני צריכה להיות במעקב כזה?
ושאלה נוספת- האם יש קשר לפזילה החדשה? אני יוכל לתקן אותה בניתוח?
סליחה על כמות השאלות... אשמח לתשובות על הכל.. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעל
פרופ` אייל יצחיאק13/01/2017בהחלט מסכים שיש לברר את התמונה הנוירולוגית שאינה מוסברת על ידי המיקרואדנומה.
יש לבצע MRI מח ואם תקין לשקול ביצוע MRI עמוד שדרה צווארי. כל הברור לאחר מעבר בדיקה על ידי נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אשמח שתקרא גם את זה
יעל13/01/2017תודה רבה.. אני יחזור לנוירולוג ואשאל אותו...
החלטתי לא לקחת את הכדורים של הדוסטינקס למיקרואדנומה.. האם אתה יודע האם למרות שאני לא לוקחת את הכדורים עליי להיות במעקב אנדוקריני? מה כולל המעקב בבקשה חוץ מבדיקת דם? תודה יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יעל
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2017בהחלט יש צורך להמשיך במעקב בדיקות דם ואנדוקרינולוג
כמו כן יש להמשיך עם מעקב MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)