קרינה או ניתוח במנינגיומה חוזרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינה או ניתוח במנינגיומה חוזרת
    אינה
    03/04/2017

שלום רב. ברצוני לקבל ייעוץ לגבי עניין הבא. לפני 4 שנים עברתי ניתוח מנניגיומה פריאטלית בצד ימין. המנתח אמר שהסירו את הגידול כולו .היתי במעקב במשך כל השנים האלו. לפני 11חודשים MRY ראו הישנות הגידול של מנינגיומה קטנה באותו מקום שהיתה מנינגיומה לפני 4 שנים. עכשיו עשיתי עוד פעם MRYורואים שגידול גדל ב2ממ. והיום היא 15ממ. המנתח שולח אותי לעשות רדיוכירורגיה, הייתי בעייוץ אצל פרופסור מאוד מפורסם, והוא לא ממליץ לי לעשות את הקרינה אלה ניתוח. ברצני לשמוע את דעה שלכם. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי אינה

פרופ` אייל יצחיאק
    06/04/2017

ההחלטה תלויה בגילך, מיקום וגודל המנינגיומה ותוצאות הבדיקה הפתולוגית.
    קשה להמליץ ללא כל הפרטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה או ניתוח מנינגיומה חוזרת

אינה
    06/04/2017

תודה על התיחסות. אני בת 53. בריאה בדרך כלל פרט לאסתמה.התשובה הפתולוגית מדברת על מנינגיומה עם אינדקס פוליפרציה גבוה.שלוש מיטוזות לשדה ובKI67 צביעה של עד 10אחוז מתאי הגידול. תהליך קימרוני , ימיני בקוטר של
    11-12 מ"מ.העובר האדרה עגולה על פני השטח בתוך אזור מלטי מוחי.
    השאלה היא: מה אתם ממליצים לי ניתוח או רדיאוכירורגיה?תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אינה

פרופ` אייל יצחיאק
    07/04/2017

רדיוכירורגיה הינה אופציה מצויינת לגידולים מסוג זה.
    ממליץ להתייעץ עם פרופ' שושן בהדסה בשאלה של טיפול זה לעומת ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו