מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובה של MRIריקי09/06/2008
שלום!
שמי ריקי ואני בת 30 ,לפני כחודש באמצע העבודה אבדה לי הראיה בעין שמאל
בהתחלה לרבע שעה ולאחר מכן ל40 דקות מלווה בכאבי ראש חזקים ובקאה,פניתי לרופא
והוא הפנה אותי בדחיפות לרופא עיניים והופנתי לחדר מיון דחוף מאחר וראה בצקת בשתי העיניים ואז אושפתי,באישפוז בוצעו בדיקות
כגון CT שהיה תקין וLP לחץ פתיחה 23 מים צלולים וללא תאים, השתחררתי כעבור 8-9 ימים
לציין שבאישפוז לא טופלתי מבחינת תרופות חוץ ממשככי כאבים ובדיקות,היה במהלך האישפוז איבוד הכרה למשך 20 דקות, והשתחררתי עם הקאות שפסקו כעבור 5 ימים,בהמלצות ביצעתי את כל הבדיקות שהיו תקינות מלבד MRI שביצעתי והלכתי עם הדיסק לנוירוכירורג והממצאים שהוא ראה:
מניגיומה בפרונטל שמאלי של ראש לפי הבנתי בין 1.5 ל2 ס"מ,ידוע על כיארי 1 ,(מלפני שנה,שם התחילו כאבי ראש ובעורף והתחלתי ליטול אופטלגין)ולחץ מוגבר(נראה לי במוח),ובצקות בדיסקות,אני עדיין סובלת מכאבי ראש אני לוקחת אלגוליזין ואופטלגין כבר מעל לחודש כך אני מצליחה לתפקד,זה ברור לא פתרון,הייתי אצלו אתמול ואני צריכה לחזור ביום חמישי לתוכנית טיפול,אבקש את חוות דעתכם בשל הממצאים אני מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי שלום,
ד''ר עוזי בן דוד15/06/2008המקרה נראה לי מורכב.
בתשובת ה- MRI לא התייחסת לגודל חדרי המח. האם עלה הרעיון לבצע גם הדמית כ"ד MRA ו- MRV, כ"כ האם יש הערכת נוירואופטלמולוג כולל שדות ראיה .
מהסיפור עולה שיש לחץ תוך גולגלתי מעט מוגבר לפי LP אך האם הבדיקה אמינה נוכח הימצאות מום כיארי 1 (צניחת שקדי המוחן מהגומה האחורית לתעלת חוט השדרה).
אם קראתי נכון ישנה גם מנינגיומה שהיא גידול שפיר של קרומי המח. מה מיקומה המדויק, אם יש בצקת סביבה.
אלו חלק מהרעיונות להתייחסות ב"תכנית הטיפול", לדעתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' עוזי,תשובות לשאלותיך
ריקי15/06/2008דר' עוזי שלום!
קודם תודה על המענה,תשובות לשאלותייך:
לגבי חדרי המוח גם במיון לפני האישפוז וגם באישפוז ואחריו בCT וב MRI החדרים היו תקינים,בכל אופן כך נאמר לי מהרופא נוירוכירורג במיון בביהח' בילינסון חוץ מהממצאים שכבר ציינתי גם הוא ראה ולכן אישפז אותי,הוא אישפז אותי בגלל הכיארי והבצקות ורק ב MRI התגלה המניגיומה והלחץ תוך גולגולתי,וכן ביום שישי האחרון בוצע לי MRV דחוף אני מחזיקה בדיסק אך אין לי עוד פענוח,לבקשת הנוירוכירורג כשהייתי אצלו ביום חמישי וגם נוירואופטלמולוג ראתה אותי באותו יום דחוף ,יש עדיין בצקות בדיסקות(נראה לי)דיסקות מעט מורמות,קיעור 0.3 ,נוירופתיה אופטית,רושם לשיפור,שדה ראיה נזק לש"ר משמאל(אך אני היום יש לי שיפור יותר),אישונים 4\4 מ"מ, RRL ,קיים
RAPD+1 משמאל,אישיהרה מימין 12\12 משמאל 12\10.5 (שיפור יחסית לבדיקה קודמת),אני צריכה לחזור ביום רביעי על הבדיקות שוב,ש"ר+U.S ארובות עיניים ודיסקות+ב.רופא נוירואופטמולוג,
לגבי MRA הרופא לא ביקש לבצע,המניגיומה נמצאת נראה לי בקדימה של הראש אני לא יודעת להגיד מיקום אך יש לי מעט בליטה של המצח מצד שמאל זה באיזור הזה ולא נראה לי שיש בצקת
סביבה אך יש לי לחץ על העין ככה אני מרגישה,הרופא לא אמר לי הוא רק הראה לי אותה בתשובה של ה MRI וביום חמישי הוא אמר לי שאני צריכה לעשות ניתוח לשחרור הפורמן מגנום,וגם במעבר הקרניוצרביקלי יש את הכיארי משהו כזה,,(לציין שבשבוע האחרון יש לי חולשה אני מרגישה שאני הולכת ומרגישה שאני עוד רגע מתעלפת),האם יש קשר? אני מקווה שהסברתי נכון,זה קצת גדול עלי להבין הכל וחדש לי,האם אני צריכה לעשות ניתוח ואם כן מי אתה ממליץ ואיפה? תודה רבה,וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים אחרי LP
ריקי15/06/2008דר' עוזי יש לי עוד שאלה:
אחרי ה LP החלו לי כאבים בגב התחתון קצת מעל הזנב שעדיין קיימים לי וזה מפריע וכואב
לי בישיבה, האם זה צריך להיות כך או שאני צריכה לבדוק את זה?שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלריקי שלום
ד''ר עוזי בן דוד16/06/2008לגבי הכאב לאחר בדיקת LP, בד"כ חולף לאחר ימים עד שבועות. אם מתגבר או מתפתח חום וסימנים נוירולוגיים ברגליים יש לפנות לבדיקת נוירוכירורג.
לגבי שאר הנתונים, כיוון שכבר פנית למיון בילינסון ונבדקת שם תוכלי להראות תוצאות הבדיקות במרפאתי שם לצורך חוות דעת נוספת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ריקי16/06/2008אני יתאם תור,תודה וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRI מוח
אבי28/04/200928/4/2009
שלום , ד"ר עוזי בן דד
עקב חשד לבעייה עצבית פריפרית , הופנתי ל- MRI .
תוצאות בדיקת ה- MRI הם :
בסדרות T2 ו- FLAIR מודגם אות מוגבר במסילות היורדות באזור הקפסולה אינטרנה לכיוון גזע המוח העליון. לא ברורה משמעות הממצא . פרט לכך ללא ממצאים מיוחדים.
לסיכום : אות מוגבר במסילות הקורטיקו - ספינליות באזור הקפסולה אינטרנה וגזע מוח עליון.
אטרופיה ולריאנית ? טכני?
יש לציין שאני בן - 55 . הייתי ספורטאי שרץ כמעט כל יום 6-7 ק"מ ועסקתי בספורט עם מאמץ .
כמו כן ביצעתי בעבר גם MRI עמוד שדרה צווארי שבו מודגם בגובה C4-C5 בקע דיסק פרא מדיאני ימני קשיח הלוחץ קלות על החוט. ו- בגובה C5-C6 מודגם בלט דיסק היקפי המשיק לחוט.
נכון להיום מתקשה בהליכה חולשה ברגל ויד ימין נפלתי כמה פעמים על הראש מאחור . כאבים בעמוד שדרה צווארי ובעורף בראש ובגב תחתון .התכווצויות שרירים. נוירולוג איבחן אותי MND .
אשתקד הייתי אצלך בהרצליה בביקורת פעם אחת המלצת לבצע EMG . בבדיקתEMG
האבחנה : May be compatible with MND benign fascicufation less probable taking into account rt ulnar muscles atrophy and pyramidal digns on cliniucal examination
אודה לך באם תספק לי הסבר לנתונים אלה . והאם יש מקום להתערבות כירורגית בעמוד שדרה צווארי .בכדי לשפר את המצב שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)