אוסטאומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאומה
    דניאל
    28/12/2008

שלום! אני בת 28, יש לי תרומבופליה ואני מטופלת בקלקסן 100 ליום, כעת במעבר לקומדין מינון שבועי 47.5 מ"ג. אחרי PE. וכן חשד ל DVT ברגל שמאל. לפני כחודש חשתי בכאבי ראש עזים ושונים מהמיגרנות הרגילות שאני מכירה וכן טשטוש ראיה בעיין ימין. נשלחתי לבדיקת TCD+ הזרקת בועיות וכן MRI ובדיקת נוירולוג. בדיקת ה- TCD הדגימה 9 MES, וכן דליפה מימין לשמאל. תוצאות בדיקת ה-MRI סקירת מוח תקינה, מוחון וגזע המוח תקינים. נצפה עיבוי של העצם באזור פטריונלי ימני ללא פריצה של הטבולה אינטרנה או האקסטרנה. היבוי באות נמוך ב- T1 ו- T-2 מכוון לתהליך בעל אופי גרמי, ייתכן ומדובר באוסטאומה. אציין עוד כי אכן בצידו הימני של הראש קיימת בליטה מזה כ- 3 שנים והעיבוי הודגם בזמנו בצילום רנטגן. האיזור יכול לכאב וללחוץ לפעמים. כמו כן אין לי מושג אם יש קשר אני סובלת מחולשה מעצבנת על יד ימין. אנא מכם עזרו לי מה דעתכם אני במתח והנורא לחוצה. אשמח אם תתנו לי כיוון וחוות דעת מעבר לזה שעלי לחזור לנוירולוג וההמטולוג ששלחו אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאומה

הוספת תגובה

• הי דניאל,

פרופ` אייל יצחיאק
    29/12/2008

בשאלות לגבי ה-TCD אנא חזרי לנוירולוג המטפל.
    לגבי האוסטאומה קשה לי להאמין שהיא גורמת לתלונות כלשהן, יש חשיבות רבה לשאלה האם היא גדלה או לא. בר"כ הן אינן גדלות ומדובר בממצא מקרי שיש לעקוב אחריו עם CT (CT מדגים טוב יותר את העצם). לגבי חולשת היד יש לערוך בדיקה גופנית נוירולוגית ולמצוא את מקורה. יש לשלול שמדובר בפריצת דיסק צוארי.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו