טיפול לאחר ניתוח ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול לאחר ניתוח ראש
    מירה
    30/12/2008

ד''ר אייל יצחיאק שלום אמא שלי עברה ניתוח להסרת מלינגיומה בראש לפני חודש וחצי,לאחר 4 ימים היו חייבים לנתח אותה שוב בגלל לחץ נוזלים בראש ,באותו ניתוח הסירו חלק מהגולגולת על מנת להוריד את הלחץ. אמא שלי סוכרתית, מאז היא שקועה בשינה לפעמים היא פותחת את העיניים למספר דקות ,לפעמים היא מתקשרת ולפעמים לא,היא מטופלת בכדורים נגד פרכוסים בשם דפלפט 500 מ"ג בוקר וערב ו- 750 מ"ג בצהריים ,לפני הניתוח היא קיבלה בהוראת בית החולים כדור אחד של 500 מ"ג ולא יכלה לתפקד ,זה השפיע עליה לרעה והיא רוב הזמן רצתה לישון ,שאלתי היא האם הכדורים הם שגורמים לה להיות שקועה כל כך והאם ניתן להוריד אותם בהדרגה, ברצוני לציין שאין לה ולא היו לה מעולם פירכוסים. אני חושבת שרק הכדורים גורמים לה לשקוע בשינה עמוקה אשמח לתשובה מהירה מירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לאחר ניתוח ראש

הוספת תגובה

• המשך

מירה
    30/12/2008

שכתי לציין שאמא שלי בת 72 ולפני הניתוח תיפקדה כמו אישה בת 40

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מירה,

פרופ` אייל יצחיאק
    30/12/2008

אם אני מבין נכון אז אימך סובלת לאחר הניתוח מבצקת של המוח ולא מהצטברות נוזלים בחדרי המוח. בצקת מוחית היא מחלה לא פשוטה שדורשת טיפול בתרופות שמפחיתות את הבצקת כגון משתנים אוסמוטיים וסטרואידים ולעיתים יש צורך באמצעים קיצוניים כניתוח שמטרתו לפתוח את הגולגולת ולהוריד את הלחץ התוך גולגלתי. לדעתי הגורם למצבה של אימך הוא הבצקת ולא הוולפורל.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דר'

מירה
    31/12/2008

אכן נכון היתה לה בצקת שנגמרה ,והיא מטופלת ע"י דפלפט ולא וולפרול ,אני לא חושבת שיש צורך ב "העמסה" של תרופות שלמעשה אין צורך בזה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו